Shared Hosting: Vergelijk en kies de beste!

WebhostingAls je denkt dat jouw bedrijf of product geen website nodig heeft heb je het mis! Ieder bedrijf en ieder product dient online goed vindbaar te zijn voor potentiële klanten. Het maakt niet uit hoe groot het bedrijf is, zowel internationale ondernemingen als lokale barren hebben tegenwoordig een online presentatie. Op die manier weten je klanten precies voor wat en wanneer ze bij jou terecht kunnen komen en kan je een hoop omzet generen die je anders mis zou lopen. Als je dit ontkent en je onderneming niet online vindbaar maakt loop je dus een hoop mis!

Want zeg nou zelf, een aantrekkelijke, overzichtelijke website die je klanten van een hoop informatie kan voorzien kan natuurlijk een hoop nieuwe klanten aantrekken. Tegenwoordig zijn websites zelfs zo belangrijk dan mensen een bedrijf zonder website vaak niet meer vertrouwen. Als er helemaal niks over een bepaald onderwerp te vinden is zal het voor jou natuurlijk ook minder vertrouwd overkomen natuurlijk. Wil jij niet dat je bedrijf faalt? Zorg dan tenminste dat jij net als de andere bedrijven, van mini tot mega, een website hebt! En bij een website hoort natuurlijk webhosting. Wanneer je website eenmaal online is heb je er vrijwel geen omkijken meer na, en zelfs voor de gene met een klein budget kan je de website al hosten. Een mooie oplossing voor de hosting is Shared Hosting. Goedkoop en in veel gevallen doeltreffend!

Wat Is Shared Web Hosting?

In tegenstelling tot Dedicated Web Hosting waar een hele server slechts 1 website herbergt, bevat een server die op basis van WebhostingShared Hosting is ingedeeld meerdere websites. Het voordeel hiervan is dat het een stuk goedkoper is. Shared Hosting is ontzettend budget vriendelijk. Vaak kan je al voor slechts €5,- per maand je website onderbrengen! Dedicated Hosting kost in tegenstelling tot dit kleine bedrag vaak honderden euro’s per maand. Dit is eigelijk alleen nodig voor mega websites en projecten. Het verschil in de kosten is zo groot omdat met Shared Hosting de kosten van de server gedeeld worden door alle gebruikers.

Natuurlijk is er ook een nadeel aan Shared Hosting. Namelijk dat het voor kan komen dat je website minder stabiel is. Dit komt omdat je de server deelt met een aantal andere gebruikers. Je zal dus ook alle rekenkracht van die server moeten delen. De CPU is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de snelheid van je website. Een probleem zou bijvoorbeeld voor kunnen komen wanneer een andere website op jouw server een piek in het aantal bezoekers krijgt, bijvoorbeeld door een speciale actie. Dan zou het dus kunnen zijn dat jouw website langzamer, of helemaal niet meer geopend kan worden door jouw bezoekers. Maar toch, deze kans is klein, en voor de gemiddelde website eigenaar is dit een super makkelijke en betaalbare manier om een website te hosten.

Ik moet er natuurlijk wel bij zeggen dat lang niet alle aanbieders van shared hosting de zelfde kwaliteit bieden. De pakketten van de verschillende aanbieders kunnen erg van elkaar verschillen. Tuurlijk, ze hebben allemaal servers waar jij je bestanden op zet. Er kunnen echter wel flinke verschillen zitten in het aantal bezoekers dat jouw pakket kan verwerken of de grote van de opslag die voor jou beschikbaar is.

Ook zijn er providers waar je meteen voor een jaar moet tekenen, waar je bij andere weer een contract per maand kan krijgen. Vaak zijn er 3 shared webhosting pakketten per provider beschikbaar. Zo kan je het pakket kiezen die het beste bij jou past. Meestal is het duurste pakket ook het meest uitgebreide pakket, maar kijk wel even of je al die opties wel echt nodig hebt. Soms zit er ook verschil in de kosten als je meteen voor langere tijd tekent. Denk hier echter wel goed over na. Je wilt natuurlijk niet onnodig aan een contract vastzitten!

Waar moet je verder nog rekening mee houden?

Op deze website raad ik alleen de we hosts aan die de beste shared hosting pakketten aanbieden. Tevens doe ik uiteraard mijn uiterste best om over elke provider een uitgebreide beoordeling te plaatsen. Veel webhosts bieden onbeperkte data aan en ruim voldoende opslag voor een gemiddelde website. Er zijn echter altijd nog andere factoren waar je rekening mee kan houden als het gaat om de shared hosting die het beste bij jou past. Zo kan je kijken hoe goed de klantenservice is of hoe snel de servers van de hosting provider zijn. Let ook goed op de kleine lettertjes. Niet is zo vervelend als je later bekocht voelen! Wees er zeker van dat de host die je op het oog is de juiste is en trap niet in alle mooie verkooppraatjes!

Ook moet je nog even kijken welk besturingsysteem van de server overeenkomt met jouw wensen. Wil je een server die op Linux draait of op Windows? Dit is wel een serieuze kwestie als je een grote zware website gaat maken. Over het algemeen is Linux de standaard keuze. Echter blijven er altijd een paar Shared Webhosting providers over die jouw de keuze tussen Linux of Windows geven. Als jij een website wilt verhuizen of een applicatie hebt met specifieke server eisen kan dit een struikelblok vormen. Denk bijvoorbeeld aan een SQL Server of een op maat gemaakte applicatie die in .NET geschreven is. In dergelijke gevallen heb je perse een Windows server nodig. Laat je echter goed informeren, want in veel gevallen is ook Linux een prima keuze!

Sommige hosting providers houden ook feiten achter. Bijvoorbeeld het RAM gehalte dat voor jou beschikbaar is. Zo kan het dus zijn dat je op de algemene website geen compleet overzicht te zien krijgt. Indien er bijvoorbeeld geen RAM wordt weergegeven kan je er zeker van uit gaan dat dit betekend dat er minder dan 1 GB RAM voor jouw website is. Vaak bieden de premium pakketten van de aanbieders wel 1 GB RAM of meer, maar dit zal je dan wel even goed moeten checken. Wil je er zeker van zijn dat jouw applicaties en zwaardere website onderdelen goed werken wanneer er een golf van bezoekers komt? Kijk dan naar virtual private server (VPS) hosting. Dit kost geen honderden euro’s per maand zoals een deidcated server, maar bied wel veel meer opties en zekerheden voor jouw project!

Een ander goed punt waar je naar moet kijken is de support of klantenservice. Ik raad je aan een provider te kiezen die snel reageert op alle vragen. Bij voorkeur 24/7. Mocht jij ergens in de fout gaan wil je natuurlijk niet te lang offline zijn. Check ook welke documentatie er geleverd word en of er forums beschikbaar zijn.

Wordpress logoVoor de Bloggers onder ons

Een alternatief voor Shared Web Hostig is managed WordPress hosting. Dit is een populaire optie voor mensen die een website/blog willen maken door middel van het populaire WordPress content management system (CMS), maar niet lastig gevallen willen worden met het technische gedoe hiervan. Denk bijvoorbeeld aan het updaten van je website, het maken van backups en de beveiliging tegen kwaad willende. Een dergelijke pakket is vaak wat duurder, maar neemt ook een hoop zorgen voor je uit handen. Heb je verder geen behoefte in technische aspecten? Neem dan een dergelijk pakket!

Vergeet ook niet te kijken naar de uptime

De betaalbaarheid van je webhosting is natuurlijk een erg belangrijk aspect, maar vergeet niet dat je ook naar de kwaliteit moet kijken. Uptime is namelijk verreweg het belangrijkste. Je wilt natuurlijk dat je website altijd bereikbaar is. Als je een goedkope webhost kiest die vaak storing heeft zal dit niet het geval zijn.

Onlangs heb ik een duidelijker uptime overzicht aan mijn geplaatste reviews toegevoegd. Uit deze resultaten blijkt dat de meeste webhosts doen uitstekend doen als het gaat over het online houden en laten draaien van de gehoste sites. Als ze dat niet volhouden zullen ze hier uiteraard minpunten voor krijgen op deze website. Zelfs als alles behalve de uptime goed is raad ik je niet aan om met een dergelijke partij in zee te gaan. Uptime is namelijk ook van groot belang als het gaat om ranken in Google. Google wilt zijn zoekers namelijk niet verwijzen naar websites die niet bereikbaar zijn. Indien dit vaak gebeurd bij jouw website zal Google jouw pagina’s niet meer tussen de zoekresultaten plaatsen!

Shared Hosting voordelen

advantagesDe voordelen van shared webhosting opwegen tegen de nadelen voor de meeste mensen. Natuurlijk, of deze dienst uw behoeften past hangt af van de grootte van de gehoste websites. Het grootste voordeel is de lagere prijs, dat de beslissende factor voor de meeste kopers is. Het tweede grote voordeel is dat u niet hoeft te technisch onderhoud uitvoeren op de server bij het uitvoeren van programma’s. Voor bijna negentig procent van alle websites, is gedeelde hosting de juiste oplossing. Dit is omdat het de goedkopere optie en geen Linux administratie vaardigheden vereist.

Bij het gebruik van gedeelde webhosting, alles wat de gebruiker moet doen is uploaden van zijn website of web gebaseerd systeem en configureren om te werken. Alle gedeelde hosting providers bieden hun diensten met een easy-to-use, web-based Control Panel, dus het is gemakkelijk om te uploaden van uw site, maken van e-mailaccounts en een database toevoegt. Gedeelde Web Hosting bespaart tijd en hoofdpijn omdat iemand anders is het verzorgen van “onderhoud” van de server, daarom is het de aangewezen keus voor kleinere websites.

 

SHARED HOSTING DISADVANTAGES

disadvantagesAls het gaat om de nadelen van shared hosting, is het grootste probleem de beperkte middelen tot uw beschikking. Delen van een server is systeembronnen delen met andere gebruikers op één fysieke machine en iedere gebruiker heeft daarom enkele beperkingen bij de hun dienst. Bijvoorbeeld, als een van de gebruikers op de gedeelde server gebruikt een veel verkeer, CPU cycli, e-mail mogelijkheden enz., u of andere personen op dezelfde machine zijn waarschijnlijk ervaring erger gedeelde hosting prestaties.

Een ander nadeel is het onvermogen om te installeren van modules en programma’s op de server die u nodig hebt om uw eigen website en scripts uitvoeren. De gedeelde server wordt onderhouden door de rederijen beheerders op een manier die tot doel heeft om te voldoen aan de meerderheid van de behoeften van onze klanten en tegelijkertijd de veiligheid en de stabiliteit van de server zelf. Deze beperking kan ertoe leiden dat u problemen als u een module voor uw scripts die niet is geïnstalleerd.

Start nu!

Starten met je eigen website is niet moeilijk. Het is eerder super makkelijk! Nu je weet welk type hosting voor jouw geschikt is en welke provider het beste bij jou past kan je het voor jouw perfecte pakket aanschaffen en kan jouw website vandaag al online staan! Succes!