Reseller Hosting, vergelijk en vind de beste aanbieder!

Webhosing zakenmanResellen is simpelweg het doorverkopen van hosting die geleverd wordt door een hosting provider. Een reseller hoeft dus zelf geen dataservers te hebben en dient meestal enkel als doorverkoopluik. De meeste web hosting bedrijven hebben reseller pakketten beschikbaar. Er zijn mensen die kunnen profiteren van het kiezen voor het hosten van hun site met een reseller. Bijvoorbeeld wanneer je het complete onderhoud van je website aan een webdeveloper wilt uitbesteden. Deze kan dan ook de hosting onder eigen naam regelen. Er zijn ook voorbeelden van mensen die zijn ontevreden met hun reseller host. Ben je van plan zelf te beginnen met het resellen van hosting? Kom er dan via deze website achter wie de beste aanbieder voor jouw is!

Mogelijkheden met betrekking tot Reseller Hosting

Sommige hosts bieden reseller contracten aan waarin er een vergoeding gerekend wordt  per klant. Dus, wanneer de wederverkoper een andere klant hosting aan wilt bieden rekent de host een bepaalde tarief. Sommige hosting providers hebben ook vastgestelde pakketten waaruit gekozen kan worden. Vaak bevatten dergelijke pakketten een maximaal aantal gehoste websites of iets in die richting. Er zijn bij de meeste hosting providers verschillende opties beschikbaar voor reseller hosting. Dit is echter afhankelijk van de provider zelf en kan dus ook veel verschillen. Echter zijn er wel bepaalde opties die vrijwel altijd in de reseller hosting pakketten aangeboden worden. Deze staan hieronder opgesomd:

 • De mogelijkheid om zelf hosting aan te bieden onder je eigen naam, dus geen logo’s of communicatie vanuit de originele hosting provider.
 • De mogelijkheid je eigen pakket samen te stellen en opties op maat samen te stellen
 • Schijf
 • Bandbreedte
 • Domein Hosting
 • Doorgeef opties die je ook bij alle reguliere aanbieders tegenkomt. Bijvoorbeeld email, een controle paneel, optionele scripts en toezicht opties.

Hoe kan jij profiteren van Reseller Hosting?

Veel aanbieders van diensten en producten die zijn gebaseerd op internettechnologie en alles daar omheen bieden web hosting aan. Waarom zal je uit je bestaande klanten niet nog wat extra omzet willen halen? Als een bedrijf naast web applicaties of websites ook webhosting aanbied Kan jij je klanten 100% helpen, wat je naam weer goed komt. Je kan er in principe zonder grote investeren  mee beginnen. De vraag is dus niet hoe je er wel van kan profiteren, maar waarom je er nog niet mee begonnen bent!

Database programeurs, web copy writers, graphische ontwerpers, internet marketing specialisten en web site designers zijn enkele voorbeelden van aanbieders van internet diensten. Deze aanbieders kunnen door middel van reseller hosting gemakkelijk hosting aan hun klanten aanbieden om de dienstverlening te verbeteren. Omdat je waneer je een aantal klanten hebt je serverruimte in bulk kan kopen krijg je vaak korting op de tarieven. Deze korting kan je doorberekenen aan je klanten of als extra winst zien! Hoe je het ook went of keert, zoals je hierboven hebt gelezen is het slim om het aanbieden van hosting in gedachten te nemen.

Moet ik me zorgen maken om het kiezen van een hosting provider?

De meeste reseller webhosts zijn gerenommeerd en bieden aan iedereen kwaliteitsservice. Deze providers hebben een goede Reseller uitgebeeldstoring service en zijn klantvriendelijk. Er zijn echter ook aanbieders die niet zo goed in de boeken staan. Slechte klantenservice of misleidende contracten zijn helaas aan de orde van de dag. Een reseller aanbieder die jouw geen service aanbied zorgt er voor dat jij opgekomen problemen niet kan oplossen. Dit is niet alleen voor jou erg vervelend, maar ook voor jou kanten kan dit erg vervelend uitkomen. Op die manier haal je je eigen naam snel naar beneden en doe je naast jezelf je hele bedrijf tekort. Zorg er daarom altijd voor dat je niet alleen een moederbedrijf zoekt met goede service, maar ook met een hoge uptime en een kwalitatief sterkte dienstverlening om er voor te zorgen dat deze uitbreiding in je service ook daadwerkelijk als service gezien kan worden!

Het zou ook kunnen zijn dat de aanbieder van reseller hosting opeens wijzigingen in de pakketten gaat aanbrengen. Op die manier kan het zijn dat de service of mogelijkheden verminderd worden. Hierdoor kunnen jouw klanten ook geen gebruik meer van deze opties maken. Dit zal voor frustraties en boze klanten zorgen. Ook kunnen de prijzen van het moeder bedrijf stijgen. Dit kan je niet zomaar doorberekenen aan je klanten wanneer deze een vaste prijs met jou hebben afgesproken. Let hier dus goed op! Je kan natuurlijk overstappen naar een andere hostingprovider als je dit merkt, maar dit is een tijdrovende en vervelende klus wanneer je een hoop websites beheerd. En zeg nou zelf, je kan problemen beter voorkomen als genezen!

Reseller Hosting is iets wat ik wil proberen, maar waar start ik?

Heb jij interesse in het starten met aanbieden van hosting? Wil jij de klanten net even dat stukje extra service geven of zie je mogelijkheden om je omzet te vergroten? Wacht dan niet langer en start met het nemen van een reseller pakket! Ik heb het hele web voor je afgespeurd en vele recensies gelezen, ervaringen opgedaan en mensen gesproken. En dit allemaal voor maar 1 ding, het maken van deze complete vergelijkingswebsite! Ik heb de beste bedrijven voor jouw in een makkelijk overzicht geplaatst, zodat jij weet waar je het beste zaken mee kan doen. En wees niet bang dat deze informatie verouderd is. Ik ben erg actief in het hosting leven en spreek dagelijks mensen en lees artikelen. Wanneer ik iets nieuws lees of hoor onderzoek ik het en indien nodig verwerk ik dit direct op deze website!

Wil je meteen beginnen met het aanbieden van webhosting? Neem dan deze checklist door en meld je aan!

 • Bedenk hoeveel websites je de komende tijd gaat hosten. Op basis hiervan kan je een pakket aanschaffen. Tip: Begin klein, groeien kan altijd
 • Bedenk wat je aan gaat bieden aan je klanten. Ga je losse hosting pakketten aanbieden of hosting in combinatie met een nieuwe website?
 • Bedenk hoeveel je gaat berekenen voor deze service. Zie je het puur als extra service of wil je er nog een leuke marge op nahouden?
 • Bekijk mijn selectie en kies welke aanbieder het beste bij jou past
 • Schrijf je in voor het pakket dat het beste bij je past bij de best passende aanbieder
 • Volg de instructies van de hosting provider om de aan te bieden hosting pakketten aan te bieden of de gewenste websites onder te brengen
 • Start indien gewenst met het promoten van je uitbreiding en genereer klanten
 • Ondersteun je klanten op de beste manier en zie hoe jouw bedrijf groeit!

WebhostingReseller Hosting gerelateerde vragen

 • Wat is een web hosting reseller?

  Een web hosting reseller is iemand die wil verkopen webhosting. Het verwijst meestal naar het aanbieden van web hosting diensten aan bedrijven die zelf een Shared/VPS/Dedicated server of een reseller plan om op te treden als de gastheren van het web voor andere bedrijven hebt gekocht.

 • Waarom zou ik een reseller worden?

  Er zijn verschillende redenen om een reseller. Enkele van de beste omvatten 1) u gebouwd van uw merknaam op het internet 2) u kunt de hosting, verpakking en prijsstelling van de toegevoegde waarde plannen geleverd door de webhost 3) u kunt een maandelijkse vergoeding voor webhosting van uw klanten 4) u kundig voor troep opwaarts uw eigen web hosting bedrijf bent zonder grote investeringen in servers en datacenters.

 • Hoe word ik een hosting reseller?

  De gemakkelijkste manier om een hosting reseller is voor de aankoop van een hosting reseller plan van een webhost. Het meest flexibele plan omvat de oprichting van een dedicated server. Wanneer u leasen of kopen van de hele server, kunt u bepalen wie kan hosten hun domein op uw server en webruimte toewijzen, maar u wenst. Door het opzetten van virtuele hosting, kun je zoveel domeinen als uw bandbreedte mogelijk maakt en uw server heeft ruimte voor.

 • Kan ik ook hosting resellen als reseller?

  Je krijgt maar één reseller controle paneel wanneer u zich voor een hosting reseller account, aanmeldt zodat tenzij u toegang geven tot iemand toegang tot uw reseller controlebord, dan alleen heb je de mogelijkheid om hosting accounts te maken. Wanneer u toegang aan iemand verleent, zou zij hetzelfde wachtwoord en gebruikersnaam gebruiken als u.

 • Zal de hosting provider ondersteuning aan mijn klanten bieden?

  Resellers hebben eerste niveau om ondersteuning te bieden aan hun klanten. Problemen die niet kunnen worden aangepakt door de reseller of problemen waarvoor de reseller wellicht meer technische bijstand gericht te worden aan de webhost die de resellerpakket verkocht.

 • Moet ik een hosting expert zijn om een succesvolle reseller te zijn?

  Nr. De webhost verwerkt de backend werk terwijl u zich concentreren op de opbouw van uw bedrijf. De webhost is verantwoordelijk voor de installatie van de hardware en onderhoud, configureren van de beveiliging en updates voor uw machines, en het onderhoud van netwerkinfrastructuur. Verbindingsproblemen en server hardwareproblemen die zich kunnen voordoen zijn ook de verantwoordelijkheid van de webhost.

 • Moet ik verstand van de technische aspecten hebben waneer ik reseller wil zijn?

  Basiskennis is vereist bij het gebruik van scripts en HTML-talen, verzenden en ontvangen van e-mail, POP accounts beheer, registratie van nieuwe domeinnamen en bewerken van bestaande DNS-records voor uw klanten. Vertrouwd met FTP utilities is ook gunstig. De webhost zal vaak assistentie verlenen aan resellers als ze vast te op elk gewenst moment zitten komen.

 • Wat voor controlepaneel krijg ik als reseller?

  De meeste web hosting-bedrijven bieden cPanel & WHM Configuratiescherm aan wederverkopers aan dat ze kunnen verkopen en doorverkopen van white label rekeningen, wat betekent dat ze kunnen kopen hosting van een web hosting bedrijf en vervolgens doorverkopen die hosting-diensten aan hun eigen klanten. Ze kunnen cPanel & WHM gebruiken om het opzetten van hun eigen nameservers, de cPanel logo vervangen door hun eigen logo en branding, en volledig aanpassen van de huid en het uiterlijk van cPanel. Reseller hosting kunt ook informeren over Plesk en andere open-source bedieningspanelen van de webhost.

 • Welke hosting mogelijkheden kan ik resellen?

  U kunt elk soort account die is beschikbaar gesteld voor doorverkoop verkopen. Het gaat hierbij om Shared hosting, VPS hosting, Dedicated hosting, en zelfs co-locatie. De beschikbaarheid hangt af van de provider, dus zoeken naar een provider die alle plannen die je denkt dat je moet dat vóór het ondertekenen omhoog voor een biedt.

 • Wat zijn de kosten die ik kan verwachten als reseller?

  U zal kosten zoals advertentiekosten, domein registratiekosten en kosten van ondersteuning (als de webhost voor support rekent). Mogelijk moet u ook te besteden aan financiële/facturering software voor het beheren van uw bedrijf eenmaal hebt u meer dan een paar klanten.

 • Hoeveel kan ik rekenen aan mijn klanten voor de dienstverlening?

  Dat hangt volledig van u. Een vuistregel is om te zien wat andere wederverkopers in uw branche zijn opladen en een prijs ergens tussenin. De prijs zal echter afhangen van de aard van de diensten met toegevoegde waarde en de prijs die u opgeeft. Dingen als gratis klantenondersteuning zal bepalen welke waarde u toevoegen aan de hosting service u bieden en daarom, welke prijs u kunt opladen aan klanten.

 • Kan ik vaste IP adressen aan mijn klanten aanbieden?

  Sommige web hosting providers zal laten u unieke IP-adressen aan uw klanten op een kleine maandelijkse vergoeding bieden. Nochtans, u zult moeten bieden motivatie voor specifieke IP-adressen vanwege de schaarste van IP-adressen in de IPv4-adresruimte: de ARIN vereist webhosting bedrijven om motivatie.

 • Kan ik add-ons aanbieden als reseller?

  Ja, veel resellers bieden extra diensten, zoals e-commerce add-ons en POP3-accounts tegen meerprijs. Deze functies zijn meestal beschikbaar voor wederverkoop, waardoor u de mogelijkheid te bieden een volledige suite van hosting opties aan uw klanten. De beschikbaarheid van add-ons is afhankelijk van je hosting provider.

 • Kan ik makkelijk mijn huidige reseller pakket upgraden?

  De meeste web hosting-bedrijven zal toestaan u om te upgraden van uw hosting reseller account op elk gewenst moment voor het verschil in de prijs van de plannen. Sommige bedrijven kunnen bieden reseller upgrades vrij van kosten.

 • Krijg ik een back-up en automatische installatie optie als reseller?

  Het hangt af van de webhost. Sommige bedrijven omvatten auto-installateurs zoals Softaculous volledig gratis, terwijl anderen voor het laden. Resellers en hun klanten domeinen bij de klik van een knoop kunnen instellen, en de webhost zal back-up van hun sites automatisch.