Wix review, beoordeling en ervaring

Wix logoHoogtepunten van Wix: Meer dan 510 schitterende templates voor vele verschillende bezoekersdoelgroepen, heel makkelijk in gebruik, constant aan het verbeteren en een goede klantenservice.

Wanneer je van plan bent om een schitterende, professionele en interactive website te maken zonder coderen en programmeren is WIX in mijn ogen de beste keuze. Er zijn veel schitterende website gemaakt met Wix. De makers van deze websites hadden geen enkele ervaring met het maken van websites en dergelijke. Kortom, iedereen kan een schitterde website maken zonder ervaring.
Ook zorgt Wix er voor dat er speciale tools zijn die perfect passen bij het gebruik van specifieke doelgroepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale opties voor hotels of muziekanten. De kans is groot dat Wix ook voor jouw doelgroep een mooie tool heeft om jouw doelgroep aan te spreken.

WIX en innovatieWix gratis nu beginnen verticaal

Wix is veruit de meest innovatieve website bouwer die er beschikbaar is. De aanbieder van website makers heeft een goede bekendheid en staat er ook om bekend om regelmatig nieuwe tools en ontwerpen te ontwikkelen. Dit betekent dat als wanneer je op dit moment een specifieke functie mist deze zeer waarschijnlijk op een later moment wel toegevoegd gaat worden wanneer u daar om vraagt. Dit laat ook zien hoeveel Wix voor zijn gebruikers doet.
Ze hebben ook een heel speciale functie ontwikkeld: kunstmatige intelligentie voor het maken van een ontwerp. Met deze mooie toepassing kunt u uw gehele website automatisch laten bouwen of maken door het kunstmatige intelligente systeem. Dit zorgt er voor dat je website zonder veel moeite er schitterend en precies zoals jij dat wilt uitziet. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt is dat behoorlijk innovatief van Wix. Met deze mooie toevoeging laten ze de concurrentie in het stof bijten en zorgen ze er voor dat jij de beste hulp krijgt! Hier vertel ik later nog veel meer over.

Up-to-date

De ontwerpen en thema’s die er aangeboden worden voor de websites zijn ook erg up-to-date en zorgen er voor dat jouw website bij de laatste trent past. Zo kan je bijvoorbeeld heel makkelijk een one page website maken. Dit is iets wat veel gebruikt wordt voor een simple presentatie website. Video’s in de achtergrond verwerken is ook geen enkel probleem. En dit allemaal door middel van drag & drop. Geen enkele progameer kennis is hiermee vereist. De manier waarop Wix jou je website laat maken is werkelijk schitterend en is echt vele malen beter als de overige aanbieders. Daarom staat Wix ook hoog boven de rest in mijn ogen.
De actieve instelling van Wix is een enorm pluspunt in mijn ogen. Er wordt doorlopend geïnnoveerd in de mogelijkheden en het aanbod. Dit is echt de beste website maker die ik ken. En ja, ik heb er al heel veel getest. Door de constante innovaties hoef je ook niet bang te zijn dat je website zal verouderen. Ook doorgroeien met je website is geen enkel probleem. Wix zorgt er voor dat jij altijd goed aan je trekken komt! Tijdens het maken van deze review kwam ik er achter dat Wix veel, heel veel geavanceerde toepassingen aanbied die geen van de andere aanbieders aanbieden. Wix is werkelijk de grootste, beste en snelst groeiende aanbieder die er is. En dat is ook niet raar!

Wix gratis start blokWat basis informatie over Wix

Voordat ik wat dieper op het complete aanbod van Wix duik met alle plus en minpunten die daar bij horen wil ik het graag nog even hebben over de repuntatie en betrouwbaarheid van Wix. Het is natuurlijk wel heel erg belangrijk dat de aanbieder betrouwaar is. Jij vertrouwd immers je volledige online zaken aan Wix toe!

Een makkelijke en snelle manier om te checken of Wix een goede aanbieder is is het nakijken van de huidige bekende statistieken. Ik heb kunnen achterhalen hoeveel gebruikers Wix heeft. Dit is natuurlijk een belangrijke maatstaaf. Ik heb deze tabel kunnen vinden waarop wordt weergegeven hoeveel betalende en hoeveel niet betalende gebruikers er zijn geregistreerd. Betalende gebruikers vertellen in mijn ogen het meest. Niemand geeft graag geld uit voor niks. Dat geld ook voor Wix. Zoals je ziet groeit het aantal betalende gebruikers gestaagd. Dit is een erg goed teken. Vandaag de dag heeft Wix meer dan 2.47 miljoen betalende gebruikers. Deze getallen liegen er net om. Wix is een groot succes. Dagelijks komen er ongeveer 45.000 nieuwe registraties bij. Deze zijn echter niet allemaal betaald.

 

Wix gebruikers kaart

Het aantal geregistreerde gebruikers groeit met 27% per jaar. Het aantal betalende gebruikers groeit met 39% per jaar.

De grote groei van Wix is grotendeels te danken aan het feit dat er continu wordt verbeterd achter de schermen. Wix wil niet alleen de marktleider worden op het gebied van website makers, ze willen ook zeer zeker de marktleider blijven.

Wix gebruikers statistieken

Deze tabel laat zien dat veel gebruikers die al in 2010 zijn begonnen met het maken van een Wix website na 7 jaar nog steeds hun website hebben. Dit is een uitzonderlijk goede score.

Dus niet alleen groet het aantal Wix gebruikers in een zeer snel tempo. De betalende klanten blijven ook vele jaren klant. Dit betekend dat ze tevreden zijn over de dienstverlening. Want zeg nou zelf, jij zal toch ook geen klant blijven wanneer de dienstverlening niet bevalt? Gelukkig hoef je je hier dus niet druk om te maken met Wix!

Wix: De top 3 voor en nadelen

Zoals vrijwel alles heeft Wix een aantal grote voordelen, maar ook een aantal grote nadelen. Ben jij benieuwd naar wat deze zijn? Lees er dan rustig over in de onderstaande top 3’s. Ik ben natuurlijk zo objectief mogelijk in deze artikelen. Dit is dus eerlijk en oprecht weergegeven.

Voordeel 1. Wix heeft de beste en grootste en meest professionele template collectie

Wix bied jou een enorm aanbod aan professionele thema’s. Al deze thema’s worden doorlopend geupdated zodat ze ten aller tijden bij deze tijd passen. Ook het aanspreken van jouw doelgroep is hierdoor geen enkel probleem. Dit is echt een groot pluspunt in vergelijking met andere aanbieders.

Als u niet het meest creatieve type bent en hulp nodig heeft bij het maken van een mooi ontwerp kunnen de website thema’s van Wix jou ook goed ondersteunen. Je kan eigelijk al meteen aan de slag! Ook bevatten de thema’s handige voorbeeld opvulling. Zo weet jij dus precies hoe jouw website er uit gaat zien en wat je nog moet aanpassen.

Voordeel 2. Wix is de meest innovatieve drag & drop website makerWix drag en drop

Zoals ik hierboven al heb weergegeven en beschreven is Wix de meest grote en innovatieve website maker die simpelweg met drag & drop werkt. Er wordt constant door ontwikkelt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je website verouderd gaat worden. Ook komen er nog steeds vaak nieuwe toepassingen bij, dus de mogelijkheden worden alsmaar groter!

Momenteel zijn er zelfs zoveel nieuwe ontwikkelingen dat er elke maand wel een mooie nieuwe tool beschikbaar komt. Dit wordt allemaal gedaan om jouw ervaring zo positief mogelijk te maken. Zo zorgen ze er voor dat je bijvoorbeeld een video op de achtergrond kan afspelen sinds een paar maanden. Ook de schitterende one-page websites zijn nu via Wix te maken. Je kan nu dus makkelijk een mooie professionele presentatie maken!

Wix is de meest innovatieve aanbieder die er beschikbaar is!

Voordeel 3. Ondersteuning en hulp is overal beschikbaar!

Een van de dingen die ik echt heel erg mooi en goed vind aan Wix is dat ze overal op de website knoppen hebben waarmee je ondersteuning kunt vragen. Er is zelfs telefonische ondersteuning beschikbaar. Op die manier kan je makkelijk hulp vragen wanneer het nodig is en zo snel mogelijk verder met de ontwikkeling van je website. Je kan gemakkelijk en snel op de help knop klikken die ten aller tijden boven aan de pagina staat. Ook kan je snel en gemakkelijk bij ieder specifiek ding ondersteuning aanvragen. Dit bespaard je een hoop tijd! Momenteel is telefonische hulp alleen in het Engels beschikbaar.

Nadeel 1. Het is lastig om van website thema te wisselen

Al heeft Wix ontzettend veel kant en klare thema’s voor u klaar staan om uit te kiezen zit hier toch 1 nadeel aan. Het is helaas niet heel makkelijk om te wisselen van thema wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt. De kans is erg groot dat je alle inhoud opnieuw zal moeten toevoegen. Dit kost vaak veel tijd. Je zal dus of je hele website opnieuw moeten vullen met content. Wanneer je slim bent zal je dit natuurlijk allemaal kopieren en plakken, maar toch. Geen ramp, maar toch wel jammer.

Nadeel 2. Zichtbare reclame bij gratis websites

Als u van de Wix gratis website builder gebruikmaakt zal je zien dat er reclame logo’s aan de zijkant en aan de onderkant van de website worden weergegeven nadat u uw website heeft gepubliceerd. Iedere website maker doet dit, en dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk. Maar Wix laat wel heel duidelijk zien dat dit bedrijf de website aanbied. Wees hier op bedacht.

Als u deze advertenties wilt verwijderen dient u te upgraden naar ten minste hun “Combo” premium-pakket. Maar natuurlijk kunt u nog steeds Wix kostenloos proberen om te kijken of alles u bevalt Je kan hierna altijd nog de keuze maken te upgraden of niet.

Instructie website makenNadeel 3. Wix is niet bedoeld voor complexe webwinkels

Als u van plan bent een online winkel te bouwen raad ik u Wix niet aan. De huidige toepassingen zijn niet ver genoeg doorontwikkeld om u goed te voorzien voor webshop activiteiten. Maar om eerlijk te zijn, ze hebben betere e-commerce tools dan de meeste standaard website bouwers. Het grootste onderdeel dat ik mis met Wix is de mogelijkheid om automatisch bevestiging e-mails uit naar uw klanten verzenden nadat ze hebben betaald. Ook btw berekening, verzendkosten berekening, en gewoon algemeen beheer opties ontbreken. Zo zal je dus veel met de hand bij moeten houden. Wil je graag een webwinkel maken zonder ervaring te hebben? Lees dan mijn artikel over webwinkel makers! Dit zal je goed op weg helpen.

Reeds verbeterd

Wix heeft de afgelopen tijd meer geavanceerde e-commerce tools aan het aanbod toegevoegd. Deze bevatten heel veel handige opties zodat bijvoorbeeld het configureren van uw eigen verzendkosten. U kunt deze nu opgeven op basis van gewicht en afmeting. Zo loopt alles net een stukje makkelijker. Ook kunt u de verzendkosten opgeven voor meerdere landen. Hiermee zorgt Wix er voor dat je gemakkelijk internationaal kan verkopen zonder problemen. Het instellen kost wat werk, maar dit betaald zicht zeer snel terug! Het bijhouden van de status van bestellingen is ook geen probleem meer. Gewoon markeren als verzonden om je bestelling af te wikkel

Wix: De juiste keuze voor jou?

Wanneer je geen verstand van coderen en progammeren hebt, niet heel veel tijd voor je website hebt en ook geen grood budget is Wix echt een uitkomst. Met Wix kan je een goede professionele website maken. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen in deze  Wix review wordt er totaal niet bezuinigd op innovatie en verbetering. Websites zijn dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst van optimale kwaliteit. Voor iemand die een website wil zonder veel uit te geven is Wix De uitkomst!

De tools om de website mee te maken zijn makkelijk te gebruiken door middel van slepen en loslaten. De kosten vallen ook erg mee. Je hebt geen budget van honderden of duizenden euro’s, maar je krijgt gewoon een betaalbare website zonder dat het veel ervaring vereist. Ook kun je die website altijd aanpassen en verbeteren. De mogelijkheden zijn enorm! Het mooiste is eigelijk dat je niet meer zoals eerst afhankelijk bent van website makers, maar alles gewoon zelf kan. Je hoeft je zuurverdiende geld niet meer te investeren in de ontwikkelaar. Ook hoef je niet lang te wachten, je website kan eigelijk meteen al de lucht in! Binnen slechts 1 dag heb jij je website!

Blijven verbeteren

Zoals hierboven vermeld is Wix veruit de meest innovatieve bouwer van de website die vandaag de dag beschikbaar is. Ze zijn voortdurend bezig met de invoering van nieuwe geavanceerde functies en bijgewerkte ontwerpen. Ook wordt er doorlopend gewerkt aan manieren om de website bouwer gemakkelijker en leuk maken voor hun gebruikers.

Wix is erg actief in het toepassen van innovatie en voortdurend bezig met het maken van verbeteringen. Dit betekend dat u niet bang hoeft te zijn dat je website zal verouderen of dat jij te groot wordt voor je website. Wanneer jij in die toekomst een specifieke toevoeging nodig hebt is de kans er groot dat Wix deze al voor jou heeft klaarstaan!

Wix gratis beginnen horizontaal

Is wix makkelijk te gebruiken?

Wix is een echte website maker die werkt door middel van “slepen & en loslaten. Op deze manier kunt u ontzettend veel content op uw website plaatsen zonder tegen problemen aan te lopen. Wix is een zuivere WYSIWYG (wat You Zie Is What You Get) website bouwer. Dit betekent dat wat u invoegt in de website editor er op de zelfde manier uit zal zien voor uw bezoekers zodra de website is gepubliceerd.

Het kostte me ongeveer 20 minuten om bekend te raken met het gebruik van Wix. Dit vind ik erg snel om alle in en outs van dit complete systeem te kunnen leren. Het kan in het begin een beetje overweldigend lijken, maar dit komt vooral omdat ze je een heleboel verschillende functies en tools aanbieden. Deze bevatten allerlei opties om ze zo goed mogelijk te kunnen configureren. Zodra je de eerste dingen goed doorgekeken hebt gaat de rest min of meer vanzelf. Op de gebruiksvriendelijkheid valt dus niks aan te merken.

Hulp

Zoals ik al eerder zei in in het Wix voor en nadelen overzicht hierboven is het een enorm groot voordeel dat de help knoppen overal op de website te vinden zijn. Zelfs in de  individuele kaders van specifieke artikelen en tools zit een hulp knop. Dus je een uitleg over een specifieke mogelijkheid wenst, kun je direct voor die toepassing hulp vragen. Je hoeft dus nooit naar de algemene hulp pagina te gaan. Een mooie toevoeging! Over het algemeen denk ik dat Wix de grootste, compleetste en beste website maker is die je maar kan hebben. Alles werkt goed, het aanbod is compleet en de klantenservice is geweldig.

Wix z’n kunstmatige intelligentieWix ADI

Wix heeft onlangs een kunstmatig intelligente ontwerp assistant ontwikkeld. Dit programma helpt u met het ontwerpen en bouwen van de meeste voorkomende website onderdelen. U kunt dus een groot deel van uw website automatisch laten ontwikkelen! Dit is typisch weer z’n voorbeeld van de innovatie die er voor zorgt dat Wix boven zijn concurrentie uitsteekt.Door dingen als dit loopt de website maker stappen voor op zijn concurrenten als het gaat om de invoering van innovatieve hulpmiddelen om het gemakkelijker voor u om grote websites te bouwen. De kunstmatige intelligentie is hier gewoon een schitterend voorbeeld van. Wix verbeterd altijd zijn diensten en maakt alles zo makkelijk mogelijk.

Wix z’n kunstmatige intelligentie lost effectief meer dan 80% van de meest voorkomende problemen op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan web design en layout instellingen, het invoegen van inhoud en het gewoon schitterend maken van je website. Hierdoor ziet alles er uitzonderlijk professionele uit. Ze doen dit allemaal gratis voor u. Zie het als een heel erg luxe welkomst cadeau!

Vrijheid, blijheid

Heeft u een bestaande website of sociale media profielen zoals Facebook of Twitter? Dan kunt u de kunstmatige intelligentie van Wix dit vertellen. De tool kan dan door middel van automatisch kopiëren en optimaliseren alles op jouw website invullen. Zo heb je meteen een eerste versie van je website online! Vind je dit als magie klinken? Dat is dus nou juist het mooie hier van ;-).

Nadat Wix automatisch de eerste versie van uw website aan u introduceert kunt u deze natuurlijk gemakkelijk aanpassen. Je kan natuurlijk alles een andere invulling geven. Ook de indeling is makkelijk te veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de inhoud herschikken, de tekenstijl wijzigen, inhoud toevoegen of verwijderen van inhoud en een andere kleur letters kiezen. Alles is geheel vrij aan te passen. Dat is ook de grote kracht van de vrijheid van Wix.

De kunstmatige intelligentie van Wix is optioneel. Dus wanneer je je website op de ouderwetse manier wilt kan dat uiteraard ook nog gewoon. Dit gaat heel gemakkelijk door het invoegen van uw eigen inhoud. Dit kunt u gewoon slepen en neerzetten op de plaats waar het jou uit komt. Wix staat echt overal voor open. Jij bent de baas.

De ontwerp opties

Wix geeft je meer dan 510 stijlvolle sjablonen om uit te kiezen. Ongetwijfeld vind je een prachtige template die past bij uw behoeftes. Mijn eerste reactie toen ik zag hoeveel website thema’s Wix aanbied was WAUW! Zo ontzettend veel keuze, daar moet voor iedereen wel iets bij zitten. Ze zien er allemaal als designer sjablonen uit en zijn geheel kostenloos beschikbaar voor alle Wix gebruikers. De ontwerpen worden goed bijgehouden en geüpdatet. De ontwerpers zorgen er voor dat alles aan de laatste trents voldoet. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken.

Wix templates

 

Wanneer je in het template keuze menu zit kun je heel gemakkelijk kiezen voor de template die het beste bij jou past. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om met een witte pagina te beginnen. Je kan dan helemaal zelf je website ontwerpen. Ik raad je echter aan om met een door Wix voorbereid ontwerp aan de slag te gaan. Deze zijn al vast voorbereid en ingedeeld. Hierdoor kan je meteen starten met het invullen van je website door middel van tekst en afbeeldingen. Gewoon plug and play eigelijk. Dit bespaart je een hoop tijd. Je hoeft dan namelijk niet zelf het hele design te ontwerpen. Ook weet je zeker dat alles er professioneel uit ziet.

Een ander ding dat ik echt graag over Wix wil aanhalen is dat ze u een hele grote bibliotheek met gratis, Wix gratis nu beginnen verticaalprofessioneel ogende afbeeldingen en video’s aanbieden. Deze kunt u heel gemakkelijk aan uw website toevoegen om nog professioneler over te komen. Ze zijn gratis voor u om te gebruiken en kunnen je bovendien veel tijd en geld besparen. Je hoeft immers niet langer zelf op zoek te gaan naar afbeeldingen. Ook kopen wordt hiermee volledig overbodig.

Geen ervaring nodig

Wix heeft er op een slimme en effectieve manier voor gezorgd dat de noodzaak om design vaardigheden te hebben volledig weg is. Dit is immers allemaal al door Wix gedaan. Als u geen flauw idee over waar je moet beginnen met het ontwerp, welke kleuren goed te combineren zijn of wat er verder wel of niet goed is heeft Wix hiervoor de oplossing. En dit allemaal met een simpel sjabloon! Je hoeft alleen maar je favoriete ontwerp te kiezen en deze op te vullen met je eigen inhoud.
Zoals bijna helemaal in het begin van deze Wix Review vermeld is er wel één nadeel aan de Wix sjablonen. Nadat u namelijk een sjabloon heeft gekozen is het erg lastig om toch over te stappen op een ander ontwerp.Het is dus het beste om eerst een paar sjablonen te testen voordat je een definitieve keuze maakt. Wanneer u later namelijk toch wilt overstappen zal u al uw content zoals teksten en afbeeldingen weer helemaal opnieuw moeten invoeren. Dit is erg tijdrovend.

Een ander nadeel is dat Wix u tevens geen enkele toegang geeft tot de HTML en CSS codes. Deze kunnen dus ook niet worden bewerkt. Wanneer je een zeer specifiek ontwerp wilt maken door middel van tweaks via codes heb je dus helaas pech. Voor nu is dit nog geen optie. Maar als u niet bekend bent met codes en programmeren dit is niet relevant voor u.

De ondersteuning van de klantenservice en de handleidingen

Wix bied ondersteuning aan via de telefoon, email, het support center of de handleidingen database. Er is zelfs een forum beschikbaar. Je kunt werkelijk overal terecht!

Als u vragen beantwoord wilt hebben kunt u veel vragen die al eerder gesteld zijn teruglezen op het forum. Ook kan je heel gemakkelijk zelf vragen stellen. Deze worden dan vrij snel beantwoord binnen het forum. Zo wordt niet alleen jij geholpen, maar ook iedereen die in de toekomst last heeft van dit probleem. Dit is eigenlijk een verrassend handige manier van publieke hulp van het support team. Wix doet zijn uiterste best om al je vragen zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden. Dit gebeurt normaal gesproken dan ook heel erg snel.

Wix bied ook ondersteuning via de email en telefoon. Emails zullen beantwoord worden tussen 6 uur in de ochtend en 5 uur in de avond. Voor de telefoon geld het zelfde. Wanneer je een VIP pakket hebt aangeschaft wordt je direct geholpen door het VIP team. De statistieken liegen er niet om, de klantenservice is optimaal!

Wix Reviews - Phone Support Wait Time

Wix en mobiele bezoekers

U kunt uw Wix mobiele site los van de desktop site bewerken. Het komt er dus eigelijk op neer dat beide websites apart te maken zijn. Hierdoor kunt u een unieke mobiele ervaring creëren voor uw mobiele bezoekers. Wix heeft speciaal hiervoor een unieke mobiele editor ontwikkeld. Wanneer u deze gebruikt kunt u dus een volledig zelfstandige mobiele website ontwikkelen.

In het geval dat je bepaalde inhoud van uw website wilt verbergen voor mobiele bezoekers bied deze tool zeker een uitkomst. Ook is het op deze manier heel erg makkelijk de website voor kleiner beeldscherm opnieuw te ordenen. Zo als u leest biedt Wix u de flexibiliteit om al deze zaken optimaal in te stellen. Dit geeft u meer controle over de mobiele ervaringen van uw bezoekers bezoekers. Iets wat de meeste andere website bouwers niet aanbieden.

Wix ook geeft u een mobiele actie balk. Dit is een kleine balk die wordt weergegeven aan de onderkant van het beeldscherm van de mobiele site. Deze maakt het mogelijk uw bezoekers om een e-mailen naar u te sturen, u direct te bellen, Uw adres op de kaart op te zoeken of uw sociale netwerk pagina met 1 klik op de knop te open. Al met al een erg mooie toevoeging.

Wix review mobile display

Click image to see more about Wix’s unique mobile editor

Dit is vooral erg handig wanneer u de website gebruikt voor een bedrijf. De balk met handige snelkoppelingen maakt het eenvoudig en handig voor uw bezoekers om u te contacteren. Hierdoor haalt u nog meer rendement uit uw website!

Het app aanbod van Wix, niet te onderschatten

Wix biedt dat u een ontzettend uitgebreid App market aan. Iets dat veel andere drag & drop website bouwers niet aanbieden. Door hier apps vandaan te halen kunt u meer geavanceerde hulpprogramma’s aan uw website toevoegen om te groeien uw website en de bezoekers meer aanbod te geven. Een van de belangrijkste verschullen tussen Wix en andere website bouwers is dat ze een App-markt met meer dan 260 Apps voor u klaar hebben staan om te integreren in uw website bij Wix.

Deze Apps bevatten tools en diensten die Wix de mogelijkheid geeft meer functionaliteit aan te kunnen bieden. Hierdoor helpen ze u bij het bouwen van een betere website met meer functies dan er normaal gesproken aangeboden worden. Deze apps zijn met slechts 1 klik aan te nemen en probleemloos te integreren in uw bestaande website.

WIx review - Apps

Oneindige uitbreidingen

Deze apps kunnen u een tal van functies laten toevoegen aan uw website. Denk hierbij aan een nieuwsbrief die zorgt voor meer mogelijkheden voor email marketing, live chat (voor klantenservice), boekingen, reservering, agenda’s en prijslijsten. Werkelijk alles is mogelijk met een klik op de knop!

Het meest indrukwekkende vind ik nog wel dat er bij Wix gemiddeld meer dan 42.000 app installaties per dag worden gedaan. Dat is 15 miljoen app installaties per jaar! Dit laat duidelijk zien hoe nuttig de aangeboden apps voor de gebruikers van Wix zijn! In wezen kunt u de functionaliteit van uw website onbeperkt uitbreiden op deze manier. Het maakt niet uit hoe geavanceerd uw website moet worden, met de apps van Wix krijgt u alles voor elkaar met een klik op de knop. Geen gedoe meer met dure programmeurs of web developers. Je kan het gewoon zelf doen!

Wix Review - App Installs Growth

Op basis van statistieken ziet u dat er een snelle groei van het aantal geïnstalleerde apps door Wix gebruikers in het afgelopen jaar is. Dit geeft aan dat de Wix gebruikers apps nuttig vinden bij het bouwen van hun websites. Hier kan jij dus ook gebruik van maken zonder dat je hier extra kennis voor nodig hebt. Dit is een groot pluspunt, want veel andere aanbieders van website makers bieden helemaal geen app store aan. Doe er je voordeel mee.

Wix en zoekmachines, de SEO opties

Wix dekt alle basisinstellingen van de SEO benodigheden Zo is je website meteen Google vriendelijke. Ook kunt u aangepaste webpagina adressen,url’s maken. Er zijn een heleboel websites die bewerend dat Wix websites niet SEO vriendelijk zijn. Ook wordt er gezegd dat zoekmachines zoals Google niet van of Wix websites houden en ze begrijpen. Dit echter grote onzin! Google en Wix zijn een prima combinatie! Twijfel je nog een beetje? Nou, Google noemt Wix zelfs in zijn Webmaster Guidelines! Wix komt namelijk voor in het artikel “Help Google Understand Your Pages“. Dat zegt toch al genoeg?

Wix review SEO Google Guidelines

Bron: Google Webmaster Guidelines

Dit toont aan dat Google Wix als een legitieme website bouwer ziet, en niet als spam. Wix wordt zelfs naast WordPress genoemd! Dit geeft ook gelijk al aan hoe groot Wix eigelijk is, gezien het feit dat WordPress het grootste open source content management systeem ter wereld is! Verder beantwoorde een belangrijke medewerker van Google genaamd John Mueller nog een vraag van een website maker. Deze vraag werdt online gezet om iedereen wat meer duidelijkheid te geven. Hier komt duidelijk uit naar voren dat Google geen afgunst heeft aan Wix websites. Websites zijn websites, dat is het antwoord van Google.

Hier een screenshot van het antwoord van Google:

Wix review SEO Google Forum

Bron: Google Webmaster Central Help Forum

Iets meer context

Om een beetje meer context aan deze vraag te weiden zal ik de hierboven gestelde vraag wat duidelijk toelichten. De persoon die de vraag stelt vroeg meer naar de seo opties voor het CMS WordPress. Dit betekende dus dat het niet echt de vraag was of Wix goed is voor eso, maar dat de echte vraag is of WordPress superieur is als het gaat om SEO. Zoals je waarschijnlijk wel wet zijn hier namelijk een heleboel discussies over op het internet. John’s reactie was “websites zijn websites voor Google”. Dit suggereert dat Google waarschijnlijk onpartijdig is als het gaat om de vraag welk platform u gebruikt voor het maken van uw website.

Om nog wat extra duidelijkheid toe te voegen aan dit punt: Gary Illyes van Google bevestigd ook dat Google geen preferentiële behandelingen heeft voor websites gebouwd door statische HTML of AJAX. Het maakt dus niet uit met welke programmeertaal je werkt, Google neemt iedere website even serieus.

Wix review SEO Friendly Ajax

Bron: The SEM Post

Wix websites worden gebouwd met HTML5 en AJAX-technologie. Dus op basis van Googles antwoord hierboven is de technologie die Wix gebruikt om u te helpen met het bouwen die uw website volledig erkend door Google. Daarnaast kunt u met Wix het adres van uw webpagina veraneren. Dit is een erg belangrijke functie die de meeste andere website bouwers niet eens hebben. Dit is dus weer een groot SEO voordeel van Wix. Bij de meeste andere website bouwers is de titel van uw pagina gelijk aan de url van de pagina. Hier kan je dan ook geen enkele wijziging in brengen. Gelukkig bied Wix dit wel aan, zodat jij nog beter kan scoren in de zoekmachines!

Niet alleen bieden deze antwoorden van Google u wat meer duidelijkheid over de mogelijkheden op het gebied van SEO en de manier waarop Google werkt, maar het zorgt er ook voor dat jouw website goed bezocht gaat worden!

Wix review seo

Klik op de afbeelding om meteen met Wix te starten!

De hosting en mogelijkheden tot verhuizing

Wix verzorgt al uw hosting & technische behoeften zodat u zich richten kunt op het bouwen van uw site. Wix biedt gratis hosting voor alle websites die je maakt. Dit zorgt er voor dat je niet extra hoeft te betalen voor alles wat met hosting te maken heeft. Zelfs niet wanneer je een gratis website bij Wix maakt!

Dit is erg handig want het zorgt er voor dat jij je niet druk hoeft te maken over het beheer van hosting diensten. Ook het technische verhaal dat veel mensen afschrikt wordt volledig voor je uit handen genomen. Op deze manier kunt u zich volledig concentreren op de andere meer belangrijke zaken terwijl Wix alle technische kwesties zoals veiligheid tegen hackers en storingen voor u verhelpt. Ze zorgen er gewoon voor dat uw website altijd goed werkt.

Niet zomaar verhuizen

Hier is echter ook een klein nadeel aan. Het is namelijk niet mogelijk op je website te downloaden van Wix en hem ergens anders weer te hosten. Wanneer je dus met Wix begint is het niet meer mogelijk om te stoppen indien je je website wilt behouden. Een van de belangrijkste redenen hier voor is dat ze een unieke manier hebben ontwikkeld om websites mee te maken. Deze website maak technologie zal niet goed buiten hun eigen omgeving functioneren. Dus zodra u de website van Wix loskoppelt zullen sommige functies zal niet langer werken. Andere hosts kunnen zich niet aanpassen aan deze functies. Je website zal dus niet meer werken zoals jij het bedoeld had. Ik raad je aan om Wix goed te testen. Wanneer het aan je behoeftes voldoet kan je er natuurlijk gewoon mee aan de slag gaan.

De prijzen van Wix, zijn ze het waard?

Door Wix kunt u helemaal zelf een stijlvolle & functionele website bouwen. Dit kunt u zelfs doen als u totaal geen ervaring heeft en geen groot budget heeft vrijgemaakt. De prijs die u voor dit betaalt is aanzienlijk goedkoper dan het huren van een ontwikkelaar. Die kosten namelijk vaak duizenden euro’s. Hoeveel kost Wix? Wix heeft een proefperiode beschikbaar voor u om de service kosteloos te proberen. Zo kan je zelf gemakkelijk verkennen of jij het leuk vind een website te maken. Ook kun je goed testen om te bekijken zien of alle mogelijkheden passen uw behoeften voordat u zich betaald aan Wix verbind. Er is geen tijdslimiet aan de probeer versie, dus er is geen druk om te upgraden. Dit geeft u alle ruimte alles te ontdekken.

Wix bied 5 pakketten aan, u kunt uw keuze maken aan de hand van uw eigen behoeftes.Wix prijzen

 

De kosten van Wix beginnen bij het kleinste pakket van slechts €4,50 per maand.

Sommige mensen vinden dat de Wix prijzen bij hun Premium plannen erg aan de hoge kant zijn. Hier ben ik het echter niet mee eens. Zodra u de kans krijgt om te ervaren wat het Wix u allemaal kan bieden weet ik vrijwel zeker dat u de kosten ook er mee vind vallen. Je krijgt gewoon ontzettend veel voor je geld. Houd er ook rekening mee dat als je een website zonde Wix maakt je ook kosten zal hebben. Hosting kost al goud een paar euro per maand. Ook zal je alles zelf op moeten zetten. Voor technische zaken zal je iemand in moeten schakelen. Dit kan al gauw een stuk duurder uitvallen! En niet vergeten: Bij de meeste pakketten krijg je een gratis domeinnaam!

Wix gratis start blokGeen kopzorgen

Mocht u uw eigen website geheel zelfstandig willen bouwen zal je verstand moeten hebben van vele technische aspecten. Dit kan voor veel kopzorgen zorgen. Je moet echt van veel dingen verstand hebben. Zo moet je je domeinnaam aan je hosting provider koppelen, zorgen voor beveiligingsupdates, je hele website zelf ontwerpen en zelf je hele website moeten opbouwen. Drag en drop is niet zomaar beschikbaar, dus dit zal een stuk minder makkelijk zijn als het gebruik van de schitterende tools van Wix. Het komt er dus eigelijk op neer dat je niet zomaar een website vanaf 0 kan opbouwen. Hier is veel technische kennis voor nodig. Ook gaat hier ontzettend veel tijd in zitten. Bedenk je goed of dit het allemaal waard is voordat je je in het diepe stort. Wix neemt dergelijke zaken graag voor je uit handen!

Alles bij elkaar genomen vind ik de kosten heel erg meevallen. Als je serieus bent over het hebben van een online aanwezigheid en wilt beginnen bouwen een geweldig uitziende en functionele website bent zijn de kosten van Wix prima te verklaren. Ook gezien het feit dat er ontzettend veel ondersteuning beschikbaar is en er doorlopend nieuwe tools bijkomen is het veilig om te zeggen dat Wix de kosten meer dan waard is!

Mijn conclusie

Gebaseerd op deze uitgebreide Wix review vind ik dat het veilig is om te zeggen dat deze stijlvolle website maker een goede keuze is om mee te beginnen wanneer u zelf een website wilt maken zonder dat u daar ervaring mee heeft. Hun sjablonen zijn prachtig en wanneer toegepast op uw website is het voor de gemiddelde bezoeker lastig om te zien dat deze website eigelijk heel gemakkelijk is gemaakt. De schitterende templates even de indruk dat u duizenden dollars betaald voor een op maat gemaakte website. Een heleboel andere aanbieders van een dergelijk platform kunnen hier top op heden niet aan tippen. Daar zie je vaak dat er een standaard basis is gebruikt. Bij Wix is dit totaal niet het geval!

Wix heeft een heel erg goede en accurate klantenservice. Contact per email en telefoon behoort tot de standaard mogelijkheden. Ook wordt er via een actief forum hard gewerkt aan het beantwoorden van diverse vragen. Hier kun je dus veel antwoorden terug vinden, maar ze zelf ook stellen.

Geen webwinkels voorlopig

Op het gebied van webwinkels lopen ze echter nog wel een beetje achter. Ze zijn zeker bezig met de ontwikkeling van mooie Instructie website makentools hier voor, maar het is nog niet optimaal. Daarom raad ik je Wix niet aan voor het maken van een webwinkel. Je kunt beter even dit artikel doorlezen. Hier heb ik namelijk onderzoek gedaan naar webwinkel makers.

Een ander nadeel van Wix vind ik ook dat je niet makkelijk kan wisselen van verschillende templates. Heb je eenmaal een keuze gemaakt en je website opgevul? Dan kan je niet zomaar van uiterlijk wisselen. Mocht je dit wel willen doen moet je alle inhoud kopiëren en plakken. Er is hier helaas geen makkelijke manier voor bedacht.

Een hele lage drempel

Het is een hele slimme manier van Wix om geen betaalde pakketten af te dwingen. Wil je het eerst even proberen? Geen probleem, de dienst is gratis te gebruiken. Wil je na verloop van tijd wat meer opties en bezoekers kunnen verwelkomen? Kies dan voor een betaald pakket. Tot die tijd ben jij gratis online! Wix is groot en uitgebreid, in het begin kan dit even slikken zijn. Maar binnen een half uur heb jij alles onder de knie en kan je aan de slag.

Wanneer je alles goed doorleest, rustig alles goed instelt en vooral gebruik maakt van alle beschikbare opties kan ook jij binnen no-time een mooie website online hebben! Laat je niet langer tegen houden, maar start vandaag nog, misschien heb jij morgen al een mooie website gemaakt die je vol trots kan laten zien!

Wix gratis beginnen horizontaal

Plaats een beoordeling!
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

hosting vergelijken
Average rating:  
 0 reviews