Shopify ervaring en beoordeling

Shopify LogoShopify bied iedereen die graag wil een schitterende en professionele webwinkel precies wat jij wenst. Ze zorgen er voor dat je meer verkoopt en bieden ontzettend veel opties en koppelingen. Ze doen zeker nergens voor onder en zorgen er voor dat hun product optimaal tot gebruik komt. Dankzei de 24/7 klantenservice via de telefoon, email en live chat zorgen ze er voor dat jij zonder enkel probleem aan de slag kan. Buiten het feit dat alle communicatie in het Engels dient te geschieden is dit een heel geschikte aanbieder van webwinkel en webshop oplossingen. In mijn ogen is Shopify de beste keuze indien je het geen probleem vind in het Engels te moeten werken. Je webwinkel kan uiteraard wel Nederlands worden!

Shopify review

Shopify is een toonaangevende bouwer van webwinkel software. Op dit moment van schrijven van dit artikel zijn er meer dan 377,500 online winkels gemaakt door Shopify en door al die winkels is voor meer dan 29 miljard dollar aan goederen verkocht.

Het maakt niet uit of je net een nieuwe webwinkel begint of offline winkel hebt en een webwinkel start online om uw zaken op te starten. Het laatste wat je waarschijnlijk wilt doen is veel geld onnodig investeren in een ontwikkelaar en het wiel opnieuw uit vinden. Met Shopify kunt u tijd besparen, zodat u zich op andere belangrijke aspecten van uw bedrijf kunt richten.

Een belangrijk ding dat Shopify uitzonderlijk goed heeft gedaan is wereldwijd koppelingen met andere leveranciers zoals thema ontwerpers of online tools aanbieders. Op die manier nodigt Shopfiy diensten en producten uit te integreren in de webwinkel oplossen en worden de webwinkels steeds uitgebreider met opties die gekozen kunnen worden indien nodig. Hierdoor is Shopify een 1-stop-shop voor alle hulpmiddelen die je nodig hebt voor het maken van een succesvolle online winkel. Een ander mooi ding is dat je webwinkel zo groot kan groeien als nodig. Er is werkelijk geen limiet!

SHOPIFY: De top 3 voor en nadelen

Voordeel 1: Meer dan 100 schitterende en responsive thema’s (vormgevingen)

Shopify biedt u meer dan 100 mooie en professionele templates (thema’s) zodat uw webwinkel kan er fantastisch uitzien. Wanneer u een webwinkel heeft moet die er natuurlijk wel goed uitzien. De voornaamste reden hiervoor is dat het geloofwaardigheid en het vertrouwen opwekt bij je bezoekende consumenten. Want zeg nou zelf, zal jij je spullen liever in een schone nette winkel kopen of in een rommelige onduidelijke winkel?

Shopify biedt u een compleet platform waar u kunt kiezen uit hun collectie van premium thema’s (gratis of betaalde) voor verschillende branches (kleding, sieraden, meubels, kunst, enz.). Op die manier kunt u uw website perfect aanpassen aan de bezoekers die u voor ogen heeft. Een ding dat ik zeker waarder is dat Shopify professionele thema ontwerpers en designers voor het maken van thema’s voor Shopify uitnodigt. Deze thema’s worden uiteraard op kwaliteit gecontroleerd door Shopify, dus zijn ze volledig compatibel met Shopify. Door deze manier van werken kunt u kiezen uit een breed scala van professionele ontwerpen. Uw website zal er dus goed uitzien!

Voordeel 2: Veel beschikbare toevoegingen en een grote app store

Shopify is zeer flexibel en heeft allerlei uitbreidingen (Apps) om aan uw behoeften te voldoen en om de functionaliteit van uw online winkel uit te breiden. Ze bieden u een grote App Store waar u kunt kiezen uit meer dan 1.400 verschillende Apps (gratis en betaald) om aan uw webwinkel toe te voegen. De tools bestaan onder andere uit oplossingen voor boekhouding, klantenservice, voorraadbeheer, marketing, rapportage’s, verzending, sociale media, en nog veel meer. Deze apps kunnen helpen een heleboel uw bedrijfsprocessen automatiseren.

Dit is echt een van de grootste voordelen van Shopify. Ze geven iedereen die wil niet alleen een manier om online inkomsten op de bouwen doormiddel van een webwinkel waar betalingen mee verricht kunnen worden, maar ze bieden u ook nuttige hulpmiddelen die u nodig heeft voor vele andere belangrijke aspecten van het runnen van een succesvol bedrijf.  Waarschijnlijk heeft u lang niet de behoefte alle beschikbare toepassingen te gebruiken, maar u kunt kiezen voor apps die u nodig heeft. Deze apps zijn volledig geïntegreerd in Shopify. Hierdoor hoeft u niet te prutsen met de verschillende systemen en proberen om deze met elkaar te koppelen. Het is gewoon een kwestie van plug en play die u veel tijd en werk bespaart.

Voordeel 3: Een echte 24/7 klantenservice

U kunt hen op elk gewenst moment bereiken via het telefoonnummer, online live chat of e-mail. Ze bieden zelfs 4 internationale telefoonnummers aan zodat telefoneren zo goedkoop mogelijk voor u is. Als u een bedrijf runt met een webwinkel via Shopify mat ur natuurlijk onmiddellijke toegang tot ondersteuning hebben wanneer er een storing zich voordoet.

Nadeel 1: Shopify rekent een vergoeding per transactie. (tenzij u dit afkoopt)

Naast een maandelijkse service fee die gerekend wordt brengt Shopify haar klanten een percentage van 0,5% tot maximaal 2% in rekening voor alle transacties. Wat dit betekent voor u is dat Shopify u 2% dus maximaal 2 procent van uw gehele omzet van de webshop in rekening brengt.

Hoewel dit misschien aanvankelijk aan de hoge kant klinkt valt dit eigelijk redelijk mee wanneer je dit in perspectief zet. Om dit te kunnen illustreren: Er wordt dus €0,25 tot maximaal €1,- in rekening gebracht voor elke €50,- omzet die uw winkel draaid. Dit bedrag dient ter dekking van de technologie die nodig is om Shopify het betalingsverkeer op de juiste manier te laten verwerken.

Zeg nou zelf: Als jij €10.000 per maand omzet met je webwinkel zou je het vast niet erg vinden om €50 tit €200 af te moeten dragen aan transactie kosten, of wel?

Één ding dat mij erg meevalt bij Shopify is dat ze zeer transparant zijn in hun vergoeding structuren. Een heleboel andere grote online winkel bouwers zijn bekend om het hanteren van verborgen kosten. Hierdoor loop je vaak tegen een grote verrassing die u niet berekend heeft aan het einde van de maand. Met Shopify kunt u is dit gelukkig niet het geval.

Nadeel 2: De maandelijkse pakket kosten kunnen stijgen door toegevoegde apps

Hoewel Shopify u meer dan 1.400 apps biedt om de functionaliteit van uw webwinkel uit te breiden zitten een hoop van deze apps niet standaard in de pakketten. Dit zou er voor kunnen zorgen dat je per maand wat meer kwijt bent aan je webwinkel.Echter zijn deze kosten vaak niet hoger dan wanneer u een dergelijk pakket bij een derden afneemt. En zeg nu zelf, wanneer u een boekhoud programma nodig heeft zal u wel ongetwijfeld meer dan genoeg omzet draaien. En het grote voordeel van deze beschikbare toevoegingen is dat ze 100% goed werken met de bestaande Shopify webwinkel.

Zullen de kosten oplopen wanneer u verschillende betaalde apps gebruikt om de mogelijkheden van uw webwinkel uit te breiden? Ja. Bespaart het u geld, moeite en problemen na verloop van tijd? Ja. We zijn als nel geneigd om te proberen op bepaalde punten te bezuinigingen. Ik kan je echter garanderen dat dit niet de beste optie is als het gaat om het runnen van een webwinkel. Wees niet gierig, maar wees slim.

Nadeel 3:Je moet verstand van coderen hebben om je thema volledig aan te passen

Shopify heeft zijn eigen code taal genaamd Liquid. Het is dus niet mogelijk om makkelijk en snel een thema aan te passen door middel van coderen met HTML of CSS. Ook een programmeur inhuren is niet snel de juiste oplossing. Gelukkig zijn er zoveel thema’s beschikbaar dat je je hier niet snel druk om hoeft te maken.

SHOPIFY IS ideaal voor

 Shopify is ideaal wanneer u wilt starten met een webshop of als u al een fysieke winkel heeft maar deze graag wilt uitbreiden door middel van een online webwinkel. Shopify richt zich op een breed scala van brances zoals kunst & fotografie, kleding & mode, sieraden & accessoires, elektronica, food & dranken, home & Tuin, meubels & huishouden, sport & recreatie, speelgoed & games en nog veel meer. Hier zijn simpelweg genoeg toepassingen voor om dit te laten zien.
Omgaan met online technologie is niet makkelijk. Zeker niet wanneer dergelijke technologie nieuw voor u is. Gelukkig zorgen platforms zoals Shopify er voor dat het technische gedeelte voor u uit handen genomen wordt. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op de andere delen van uw bedrijf zoals marketing, productontwikkeling, klantrelaties en administratie. Shopify maakt je toch al hectische leven een beetje makkelijker.

IS SHOPIFY MAKKELIJK TE GEBRUIKEN?

“Shopify geeft u de tools die nodig zijn om uw webwinkel te kunnen bouwen.”
Het is geen magie dus misschien zul je aan het begin wel een paar uurtjes moeten spenderen in het verdiepen van de materie, maar zodra je dat gedaan hebt komt je webwinkel al vrij vlot optimaal uit de voeten. Ook met dank van de goede klantenservice natuurlijk!

Shopify geeft je ook toegang tot de volgende mogelijkheden:

 • Producten toevoegen inclusief foto’s en beschrijvingen
 • Je inventaris beheren
 • Je producten indelen in categoriën. Dit is ook erg handig voor je winkelend publiek.
 • Kortingscodes kunnen aangemaakt worden
 • Webpagina’s en blogs kunnen aangemaakt worden
 • Track en trace optie’s
 • Betalingen kunnen met meerdere providers verwerkt worden in meerdere valuta’s
 • Klanten kunnen een login maken. Op die manier kunnen bijvoorbeeld adresgegevens bewaard worden zodat er de volgende keer sneller afgerekend kan worden
 • Klantgegevens analyseren. Zo kun je veel leren over waar je klanten vandaan komen en hoe ze zich op jouw webwinkel gedragen
 • Meerdere beheer account maken. Op die manier kunnen jouw eventuele medewerkers ook makkelijk producten toevoegen

Shopify Reviews - Tools

Click image to see Shopify Features / Tools

 

TEMPLATE EN DESIGN OPTIES

Zoals vermeld in de paragraaf “Voordelen van Shopify” hierboven biedt Shopify u meer dan 100 premium thema’s om uw webwinkel zo mooi mogelijk te maken.  Met een professionele en elegante uitstraling van uw webwinkel wekt u snel en gemakkelijk vertrouwen en geloofwaardigheid.  Zo ijdel als dat klinkt is het waar en werkt het. Stel je jezelf een voor terwijl je in een rommelige en slecht georganiseerde webwinkel rondloopt. Zou je je daar fijn vinden? Waarschijnlijk niet! Gelukkig bied Shopify de oplossing door tal van slimme en mooie thema’s!

Shopify Reviews -Themes

Sommige van de beschikbare thema’s zijn gratis en sommige zijn betaald. Voor de betaalde thema’s variëren de prijzen van 80 dollar tot $180. Misschien denk je dat dit duur is, maar bedenk je eens wat het kost om zo iets op maat te laten maken! En bedenk je ook goed dat het hier om eenmalige kosten gaat, dus geen vaste kosten. Een investering in het uiterlijk van de webwinkel is het vrijwel altijd waard, wees dus niet gierig op dit gebied! Betaal de prijs en zorg er voor dat je klanten ook daadwerkelijk bij jou aankopen!

Er zijn voldoende gratis thema’s beschikbaar. Kopen is dus niet verplicht!

ACHTERGELATEN WINKELWAGENTJES LATEN AFREKENEN

Wist u dat in de gemiddeld webwinkel ongeveer 2 van de 3 van uw potentiële klanten daadwerkelijk producten in de winkelwagen plaats om te kunnen afrekenen, maar vervolgens vergeet daadwerkelijk de aankoop te voldoen omdat ze afgeleid worden? Dit is gebleken uit diverse statistieken en kan u potentieel een hele boel omzet kosten. Gelukkig bieden veel van geavanceerde shopping cart providers de mogelijkheid voor u om te ontdekken wie deze mensen zijn en hen hier aan te herinneren. Gelukkig doet Shopify dit ook!

Met deze mooie tool kan jij heel gemakkelijk zien wie er vertrokken is zonder af te rekenen!

Shopify Reviews - Abandoned Checkout Recovery

De manier waarop dit hulpmiddel werkt is dat het  de e-mailadressen die zijn ingevoegd tijdens het afreken proces onthoud. Shopify zal automatisch e-mail naar deze mensen sturen na het aantal uur dat u heeft ingesteld. Met de directe link in deze mail kunnen mensen heel gemakkelijk doorklikken en verder gaan waar ze gebleven waren. Dit kan voor een hoop omzet zorgen die je anders misgelopen was!

SHOPIFY APP STORE

Zoals hierboven al eerder vermeld biedt Shopify u een uitgebreid aantal Apps (meer dan 1.400). Hier mee kunt u meer functies aan uw online winkel toevoegen en een heleboel zakelijke taken automatiseren. De tools zijn niet alleen verkoop & marketing tools maar omvatten zij ook extra hulpprogramma’s die u kunnen helpen administratieve taken zoals voorraadbeheer, fulfillment, verzending, klantenservice, boekhouding en nog veel meer

Shopify Reviews - App Store

Al is het standaard aanbod van Shopify al erg uitgebreid kunnen deze slimme en makkelijke toevoegingen toch een hoop voor jou uit handen nemen. Zoals reeds besproken zijn deze opties niet kosteloos, maar wel veel tijd en wellicht geld besparend,

Je kunt bijvoorbeeld live chat-functies toevoegen aan uw site. Dit kan goed helpen met het verbeteren van de klantenservice en pre-sale vragen beantwoorden. Ook kunt ure views en beoordelingen van uw klanten laten plaatsen. Ook uw voorraad en bestellingen zijn te koppelen en te automatiseren. Hierdoor hoef je niet elke dag zelf je hele voorraad door te lopen en indien nodig aan te passen.

MOBIELE BEREIKBAARHEID

Alles moet tegenwoordig mobiel bereikbaar zijn, zo dus ook je webwinkel. Gelukkig bied Shopify dit aan zonder extra kosten. Je mobiele klanten zijn dus gewoon welkom!

Shopify Reviews Mobile

De mobiele instellingen zijn zo ingesteld dat alles optimaal te zien is op onder andere Android en Apple. Niet alleen presenteert Shopify uw online shop professioneel op een mobiele telefoon aan al uw klanten. U kunt ookuw winkel op een mobiele telefoon beheren. Dit vind ik zelf een hele mooie toevoeging. U kunt uw verkoopstatistieken bijhouden, klantgegevens controleren en beheren van uw verkooporders op uw mobiele telefoon is ook mogelijk. Op deze manier bent u altijd in contact met uw bedrijf zelfs als u niet in uw kantoor bent.

HOSTING AND BACKUP OPTIES

 Als onderdeel van uw maandelijkse pakket bied Shopify een onbeperkte hoeveelheid bandbreedte bij alle hosting oplossingen. Dus in theorie zal het niet uitmaken of je 100 of 10 miljoen bezoekers per maand hebt. Je hoeft geen cent meer te betalen dan uw maandelijkse pakket kosten. Het mooie ding is dat ze het hele hostproces voor u beheren zodat u zich op andere belangrijke onderdelen van uw bedrijf richten kunt, zoals marketing, producten of gewoon genieten van het leven!

Shopify Reviews Hosting

Shopify neemt alles ut handen als het gaat om upgrades van hun servers, alle technische zaken, beveiliging en storingen. Kortom, je hele hosting is volledig gemanaged!

De sterkste beveiliging is opgenomen in de pakketten om te zorgen dat uw klantgegevens veilig zijn met Shopify. Uw online shop niveau 1 PCI-compliant zal worden en het winkelwagentje omvat ook een SSL-certificaat dat industrie standaard 128-bit encryptietechnologie (hetzelfde niveau van encryptie gebruikt door grote banken) gebruikt om uw winkelgegevens op Shopify te beveiligen. U kunt dit ook wijzen op uw bezoekers zodat zij weet is het veilig om van u te kopen. Ook zorgt Shopify er voor dat je systeem dagelijks een back-up krijgt.

MIJN CONCLUSIE

Over het algemeen is Shopify een erg sterke en grote speler in de wereld van de webwinkels. Ik was erg blij verrast met de volgende 2 sterkte punten van Shopify:

 1. Premium winkel thema’s. Je webwinkel zal er professioneel uit zien. Ook de hoofdfuncties zijn erg mooi en zorgen er voor dat je bezoekers zich niet alleen bij jou in de winkel thuis voelen, maar ook daadwerkelijk een aankoop doen.
 2. De uitgebreide app marked. Je kun je winkel op alle mogelijke manieren uitbreiden. Vrijwel niets is onmogelijk!

Shopify begrijpt dat het hun werk is te zorgen dat jij een mooie webwinkel kan hebben zonder technische kennis te hebben. Ze begrijpen ook dat ze onmogelijk goed kunnen zijn in het maken van de overige toepassingen voor webwinkels.

Dus wat doen ze? Ze nodigen professionele ontwerpers en dienstverleners hun ontwerpen en apps te integreren met Shopify. U heeft toegang tot de creaties van de ontwerpers voor de thema’s en een breed scala van volledig geïntegreerde apps waarmee u veel kunt beheren en een groot gedeelte van uw bedrijf automatiseren (dit betekent minder werk voor u).

Deze flexibiliteit en de mogelijkheid voor Shopify moedigen u goed aan te groeien met uw online bedrijf. Dit is een van de unieke aspecten die ik heel erg kan waarderen, en ik hoop jij ook. Je kunt beginnen met minder functies en tools en dit steeds verder uitbreiden naar mate de winkel groeit.

Houd er rekening mee dat u om succes met uw online shop, een zeer sterk, geschikt en flexibel online platform nodig / infrastructuur om u te ondersteunen. Shopify is één van die platformen die u te investeren overwegen moet in, vooral met hun 24/7 telefoon en live chat ondersteuning. Het is een stuk logischer te laten gaan met de technologie aspect van de dingen, zodat u zich op andere aspecten van uw bedrijf richten kunt.

SHOPIFY BIED EEN 14 DAGEN GRATIS TEST, MAAK HIER DUS GOED GEBRUIK VAN