One.com hosting ervaring en beoordeling

One.comOne.com doet niet moeilijk als het gaat om hun service. Ze bieden betaalbare hosting zonder poespas voor klanten van klein formaat. Of je nou op zoekt bent naar betaalbare email hosting of van plan bent om een blog te maken, One.com bied jouw de juiste hosting. De prijs is erg betaalbaar voor alle pakketten. Dit is dan ook het kenmerk van deze hosting provider. Ze bieden een aantal aantrekkelijke opties aan voor een aantrekkelijke prijs. Maar, indien je van luxe houd en graag alle mooie opties zoals vele andere hosts ze aanbieden wilt gebruiken heb je pech. Omdat de prijs zo laag is konden er helaas geen andere luxueuze zaken bijgevoegd worden. De pakketten bieden dus alleen de belangrijkste opties.

Als u op zoek bent naar een Web hosting provider die rechttoe-rechtaan website creatie en blog ondersteuning biedt is One.com (vanaf €2,41 per maand) een van de goedkoopste opties die je zal vinden. Met One.com krijgt u een aantrekkelijke website hosting, minimaal 1 e-mailbox, een fotocollage, cloud opslag, bestandsbeheer en sommige hulpprogramma’s om rapportages mee te maken. Dit is genoeg voor de meeste particulieren die graag een website willen hebben, maar voelt te beperkend zijn voor kleine en middelgrote bedrijven. Ik heb het goedkoopste pakket bij One.com geprobeerd, en vind het zeker een aanrader voor wie graag een website wil beginnen als particulier.

One.com bied alleen shared hosting aan. Bij dit aanbod krijg je toegang tot de website maker, simpele WordPress installatie, email en een paar andere tools. Er s geen VPS of dedicated hosting mogelijk.

De beschikbare pakketten

Alle pakketten komen met een gratis website maker, zodat iedereen snel aan de slag kan met zijn eigen website. Zelfs zonder kennis van de bekende programmeertalen. Wil je 1 website hosten? Kies dan het “starter” pakket. Ben je wat groter of wil je meteen meer opties? Kies dan voor het “professional plus” pakket. Voor de beste ondersteuning van meerdere grote websites raad ik je aan voor het aller grootse pakket te gaan, namelijk de “Business”. Je domeinnamen zijn trouwens het eerste jaar gratis. Dit is toch wel een leuk extraatje gezien het feit dat de prijzen relatief laag zijn.

In het algemeen komt het er op neer dat de inbegrepen eigenschappen van de verschillende pakketten verbeteren wanneer het pakket duurder wordt. (wat natuurlijk logisch is). Op dezen manier kunt u dus het beste pakket kiezen dat voldoet aan uw minimale vereisten voor RAM, aantal domeinen, -opslag en rekenkracht. Wanneer u op zoek bent naar een hosting optie voor een meer gecompliceerde website (wellicht een WordPress website) raad ik u aan het e “Professional Plus” pakket te kiezen. Dit pakket is voor slechts 3,71 beschikbaar en voldoet vaak ruim aan alle behoeftes. Beide premium plannen, de “Professional Plus” en “Business,” geven optie tot meerdere databases en u kunt uiteraard meerdere domein namen hosten. U krijgt zelfs SSH toegang voor extra beveiliging.

ONE.COM pakketten

De super lage prijzen

Betaalbaarheid is een belangrijk verkoopargument voor One.com (die erg goed bekend staat om zijn shared webhosting). Zij bieden de puur essentiële zaken die nodig zijn in domein e-mail hosting de mogelijkheid tot een website builder. Voor deze tool om makkelijk en snel een website te bouwen worden geen extra kosten in rekening gebracht. Dit is in mijn ogen erg gul gezien het feit dat de prijzen toch wel erg scherp zijn. Hun prijsbeleid varieert van €2,41 tot slechts €12,69 per maand. Deze lage prijzen komen met erg grote opslagruimte’s veel CPU’s, ruim voldoende databases, en de mogelijkheid om meerdere domeinen tot te voegen bij de laatste 2 pakketten. Je domeinnaam kan je zelfs het eerste jaar gratis registeren. Dat is ook een flinke meevaller!

De echte koopjesjagers zullen zich snel aangetrokken voelen tot het “starter” pakket van One.com is hun “Starter”-pakket. Dit is ook niet vreemd, want voor iemand die gewoon een simple website wilt met een email hosting mogelijkheid en de optie tot een simpele blog is hier voor €2,41 al mee uit de voeten. Ook krijg je nog eens mogelijkheid om gebruik te maken van de sitebuilder, wat er voor zorgt dat jij snel en makkelijk je website in de lucht hebt.

Stapje verder

Alle pakketten komen met een gratis website builder en een minimum van 25 GB opslagruimte om u van start te laten gaan. Als u op zoek bent om een meer dynamische of interactieve website te bouwen moet u waarschijnlijk kiezen voor een “duurder” pakket (€ 3,71/maand ten opzichte van €2,41/maand). Bijvoorbeeld: Het het “Professional Plus” pakket wordt aanbevolen voor het bouwen van een WordPress-site. Om het makkelijker te maken kan je WordPress met 1 klik installeren via het bekende cPanel. Geen gedoe met lastige installaties dus!

One.com is al met al zeker een waardige speler voor de prijsbewuste hosting shopper. Als u enkel wilt betalen voor de noodzakelijke basis voorzieningen omdat u bijvoorbeeld een simpele website of blog wilt maken is dit de beste keuze voor u. De webpagina’s worden relatief snel geladen en de shared hosting plannen zijn uiterst betaalbaar!

Aanschaf en installatie

Setup was eenvoudig en snel. Wanneer u een domeinnaam zoekt kunt u  in het volgende scherm selecteren welk pakket u nodig heeft. Vervolgens kun u uw persoonlijke gegevens en het factuur details opgeven. U kunt betalen door middel van PayPal en Credit Card. Nadat deze informatie is ingediend stuurt One.com een e-mail met een link naar een activeringspagina en een activeringscode naar de mobiele telefoon via SMS. Dit kost al met al hooguit een paar minuten en zorgt er voor dat alles snel en vlekkeloos verloopt.

Ik vond het formulier een beetje verwarrend omdat sommige velden zijn gemarkeerd met een groen vinkje en anderen een oranje “<” karakter hadden. Ik kon op eerste oogopslag niet vertellen welke velden verplicht waren en welke niet. Een mobuiel nummer nodig was maar een vast telefoonnummer was niet. Het bleek de mobiele telefoon nummer is vereist voor het activeren van de bestelling. Dit had echter geen uitleg op de aanmeld pagina en was daarom wel enig sinds verwarrend. Verder dan het feit dat je dus geen bestelling kan doen zonder een mobiel nummer op te geven en dat niet alle verplichte velden duidelijk waren liep ik echter nergens tegen aan. Geen hele grote minpunten dus.

Wanneer je eenmaal bent ingelogdOne.com admin

Het hoofdportaal van je One.com account is heel eenvoudig. Het is zelfs zo eenvoudig dat het een beetje ouderwets over kan komen. Elke functie wordt weergegeven als een tegel. Er is een link naar extra domeinen toevoegen en informatie over hoeveel opslagruimte er is gebruikt. Dit wordt duidelijk weergegeven aan de bovenkant van de pagina. One.com lijken niet aan te willen geven hoeveel bandbreedte je hebt verbruikt of zaken die daar op lijken. Er staat niets op de pagina over hoeveel e-mailadressen je reeds in gebruik hebt of hoeveel netwerkverkeer wordt ondersteunt in het account. Dit doet het lijken dat alles onbeperkt is.

De tegel “Web Editor opent de website maker. Deze bevat ongeveer 45 verschillende sjablonen en vier lege sjablonen. De vooraf gegenereerde sjablonen lijken allemaal erg op elkaar. Wanneer je jouw website wilt laten onderscheiden is het dus een goed idee om te beginnen met de lege sjablonen. Op die manier kan je zelf iets creëren zonder dat mensen denken dat jij een kopie van een andere website bent. Het hele hulpprogramma geeft een hele oude indruk. Het doet mij een beetje denken aan Front Page uit de jaren 90. Dit neemt echter niet weg dat het zijn werk goed doet en dat de website er aantoonbaar uit kom te zien. Een mooi extraatje is dat de tool jou ook laat zien hoe je website op mobiele apparaten wordt weergegeven. Dit is iets wat veel webhosting aanbieders niet aanbieden.

Diverse opties

Ontwerpen van een website is heel simpel met de editor. Je kan simpelweg alles slepen en neerzetten op de plek waar jij dat wilt. Je kan bestanden uploaden zoals afbeeldingen, tekst invoeren,YouTube video’s insluiten,sociale media koppelen, een fotogalerij of de diavoorstelling toevoegen, tabellen maken en ook op een makkelijke manier documenten toevoegen aan je website is geen probleem. U kunt ook aangepaste code in bijvoorbeeld HTML en JavaScript invoeren op de pagina. Gezien het feit dat One.com dit gratis aanbied is dit in mijn ogen erg luxe. Veel hosting providers rekenen hier namelijk een meerprijs voor.

De “File Manager” tegel geeft toegang tot individuele bestanden in uw directory. Ik hecht zelf veel waarde aan die controle op bestandsniveau. Hoewel er geen geautomatiseerde back-up optie is kunt u bestanden afzonderlijk hier downloaden. Op die manier kunt u toch nog een back-up van uw website maken. One.com biedt ook een cloud-opslagdienst aan genaamd Bix. U kunt zich hier gratis voor aanmelden door op de link van Bix te klikken. Dit programma kan je gebruiken als een opslagdienst waarmee je bestanden kunt delen met andere mensen. Op die manier kun je de gewenste mensen de optie geven de door jouw geuploade bestanden te laten downloaden. Eigelijk lijkt deze service een beetje op Box.com en Dropbox.com. De Gallery-tegel helpt jou met het maken van een foto en video galerij.

Wordpress logoWordPress installeren

Voor WordPress hosting het is moeilijk om de geweldige opties als 1-klik installatie, gratis domeinnaam voor een jaar en lage kosten te kunnen evenaren. Dat is dus precies waarom ik zo tevreden ben over mijn test met One.com. De provider bied de opties aan om een basis website te ontwikkelen en geeft de juiste fundamenten voor een erg schappelijke prijs. Daar houd het echter niet bij op. De lage kosten betekenen niet dat u niet kunt profiteren van alle de extraatjes van de immer populaire WordPress. Alle One.com pakketten bevatten cPanel. Hiermee kunt u niet al je toepassingen van je website via je browser kan inzien en aanpassen en al de databases mee kan beheren. Je kunt er namelijk ook gratis WordPress mee installeren en perfectioneren met slechts enkele klikken! Op die manier heb jij de perfecte installatie binnen no-time geregeld!

Middelste pakket

WordPress is een van mijn favoriete blogging platforms. Met name voor mensen die nieuw zijn voor het maken en hsoten van websites raad ik dit CMS zeker aan. One.com bied 3 hosting pakketten aan die voldoen aan de behoeftes van WordPress als het gaat om opslag en CPU ruimte. Echter zou ik als ik jou was gaan voor het “Professional Plus” pakket voor WordPress hosting. Hiermee heb je namelijk net wat meer mogelijkheid en hoef je je niet druk te maken om eventuele limieten waar je tegen aan loopt. Bij dit pakket krijg je namelijk toegang tot wel 200 gigabite aan opslag, twee gigabyte aan RAM, meerdere domeinen en databases, en veel verwerkingskracht met SSL-beveiliging en SSH toegang. Je krijgt hiermee ook meteen de mogelijkheid om meerdere email adressen te hosten en krijgt onbeperkt toegang tot mailboxen met POP3 en IMAP bescherming.

Terwijl One.com stress vrije hosting extra’s zoals een gratis site builder benadrukt zijn er natuurlijk altijd mensen die graag een stapje verder gaan. Ben jij niet bang om je handen vuil te maken aan een beetje custom PHP werk? Als u uw WordPress site aanpast door middel van coderen kun je zonder moeite naar de command line springen en de server direct via SSH toegang manipuleren. Ben jij toch niet zo technisch maar wil je wel graag snel iets aanpassen? Of heb je het geprobeerd maar liep dit finaal in de soep? Geen nood! Het One.com support team staat elk moment van de dag klaar via de live chat!

Voor WordPress hosting zonder poespas is WordPress zeker een goede speler. Het aanbod zal je niet overweldigen, maar ook zeker niet teleur stellen. Is zijn minder opties beschikbaar als bij veel andere hosting aanbieders, maar door deze reden zijn de kosten ook ontzettend laag.

Website Builder

Een van de paradepaartjes van One.com is de website maker die gratis wordt aangeboden bij alle shared hosting pakketten. Het idee van een website design zonder dat je verstand van coderen en dergelijke hoeft te hebben zal veel mensenals muziek in de oren klinken. Zeker voor de gene die voor het eerst eigenaar van een site zullen worden. One.com heeft dit dan ook speciaal voor dergelijke mensen gemaakt. Ze gooien zelfs in een 1-jarige domeinnaamregistratie kosteloos bij alle pakketten!

Bij One.com worden ueen paar opties gegeven om zo snel mogelijk een mooie website van de grond te krijgen: een eenvoudige site met hun WYSIWYG site builder ontwerpt, het installeren van WordPress met één klik via cPanel en de mogelijkheid om je handen vies te maken aan het codeer werk met PHP en de overige talen. Op die manier kan iedereen de gewenste website creëren. Van starters tot veteranen! One.com streeft naar eenvoud en stress-vrije webhosting en website creatie. Er is dan ook niet heel veel bijzonders e vinden binnen hun beschikbare pakketten. Het is gewoon recht toe recht aan. Je kan eenvoudig kiezen voor het pakket dat is het beste bij jouw past op basis van uw vereisten voor opslag, domeinen, databases, RAM en verwerkingskracht.

Een ding om wel even goed te onthouden is dat One.com goed voor basic site design en hosting. Voor de meer gecompliceerde websites raad ik Siteground aan. De specialiteiten van One.com zijn domein en e-mail hosting, waar je onbeperkt e-mailaccounts, POP3 en IMAP ondersteuning bij krijgt met onbeperkt toegang tot virus en spamfilters. Ze bieden je een gratis tools om te helpen met het bouwen van een website. Voor meer dynamische en grote websites is het kleinste pakket eigelijk te klein en zult u moeten upgraden. Echter raad ik u aan om naar een host te kijken die wat meer past bij dergelijke projecten en een betere support bied. Zie bijvoorbeeld De top 5 beste shared hosting bedrijven.

Het maken van een email account

One.com biedt de mogelijkheid om onbeperkt e-mailboxen aan te maken. Dit geld echter mits u niet hoger uit komt dan uw totale opslagcapaciteit. U maakt een postvak door te klikken op de tegel voor e-mailbeheer en vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Standaard bij One.com krijgt u antivirusbescherming. Ook kan je heel gemakkelijk de anti-spam opties instellen door te klikken op de tegel Virus & Spam. Zodra het e-mail account is aangemaakt ontvang je de Webmail link en de informatie voor het opzetten van IMAP, POP3 en SMTP op Outlook of Thunderbird. De gidsen die je hier bij krijgt zijn zeer uitgebreid en diepgaand. Ook krijg je voldoende informatie over verschillende systemen. Zo dan jij je mail altijd op de juiste manier koppelen. Exchange ActiveSync voor mobiele apparaten is ook standaard ingeschakeld.

WebwinkelEen webwinkel hosten bij one.com

One.com kent geen e-mail marketing tools of e-commerce opties die standaard beschikbaar zijn. Er is echter wel een manier voor kleine bedrijven en particulieren om nog een online winkel op te zetten met One.com. Bij One.com kunt u namelijk handmatig een content managementsystemen installeren. Deze mogelijkheid is niet goed gedocumenteerd; in feite, is de enige vermelding van deze functie kon ik vinden via Guide.it. Hier stond een onofficiële handleiding voor One.com. Ik volgde de gids voor het installeren van osCommerce. Dit is een open source webwinkel e-commerce platform.

Het proces is vrij eenvoudig, maar je moet wel het installatiepakket van osCommerce uploaden naar de FTP-site. Vervolgens moet je de installatie zelf lanceren via de installatiewizard door middel van je webbrowser. Als u het niet als comfortabel beschouwd dat u dit zelf dient e doen raad ik u niet aan One.com voor e-commerce als webshops en webwinkels te beginnen. Kijk liever even hier rond, dan ben je snel geholpen!

Enkele geavanceerde tools van One.com

One.com biedt een gratis SSL-certificaat dat is ondertekend door Comodo aan. Dit is echter geen excuus om HTTPS niet te activeren voor uw website. U kunt in de tegel gastgebruikers extra accounts maken voor andere mensen die toegang moeten krijgen tot de configuratie-instellingen van uw site Dit zijn bijvoorbeeld het beheer van de blog, e-mail, Bix of domein details. U heeft ook toegang tot FTP en SSH om bestanden te uploaden naar de webruimte, evenals het configuratievenster van MySQL.

De klantenservice

In het geval dat u problemen heeft met het aangeschafte pakket of gewoon een algemene vraag heeft is de enige manier om in contact te komen een bericht via de website achter te laten. Dit is in mijn ogen een groot minpunt. Het is duidelijk dat One.com hier flink op bezuinigd. Wel is er een uitgebreide FAQ en zijn er duidelijke instructie’s beschikbaar voor een aantal zaken. Wil je via de chat geholpen worden? Dat kan, de kans is echter wel aanwezig dat je even moet wachten tot er iemand beschikbaar is. Alles via de chat moet trouwens wel in het Engels helaas.

Gemakkelijk te gebruiken, maar beperktErvaring

One.com biedt goedkope hosting, gemakkelijk aan te maken e-mail boxen en een makkelijke en duidelijke manier om een website te bouwen. Dit zijn dan ook wel de meest belangrijke dingen die er zijn om een website snel en goed de lucht in te krijgen. De webhost biedt sommige geavanceerde functies zoals gratis Exchange sync voor mobiele apparaten, SSL certificaten en gastgebruikers die aan het account toegevoegd kunnen worden. Het blijft echter nog steeds een beperkte keuze waar je mee te maken krijgt. Dit is iets wat zeker ervaren website bouwers tegen zal houden. Kortom, wil je snel, makkelijken goedkoop een basis website maken? Dan is One.com een goede keuze. Wil je liever iets meer? Kijk dan eens verder, er zijn nog veel meer aanbieders!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

hosting vergelijken
Average rating:  
 0 reviews