Hosting reviews: Hoe maak ik ze?

ZoekenEr zijn ontzettend veel web hosting bedrijven. Ik denk inmiddels wel meer dan 15.000. Maar wie van die 15.000 is nou de beste? En wat zijn de kosten van al die bedrijven? Is de prijs kwaliteit verhouding van al deze hosting aanbieders het zelfde of kom je bij de 1 minder goed uit als bij de ander? Die vraag had ik ook toen ik startte met affiliate marketing en ik vroeg me af hoe ik het beste mijn huidige en vooral al mijn toekomstige websites kan herbergen. Als je het woord van de hosting providers zelf moet geloven is iedereen de beste.

Onderzoek

Ik ging op onderzoek uit. Mijn missie was duidelijk: ontdek welke aanbieders wel goed zijn, en welke minder. Als “mystery guest” ging ik aan de slag. Ik startte bij de grootste aanbieders. Want die moeten wel goed zijn toch? Of zijn die juist erg prijzig en even goed als de kleinere en vaak goedkopere aanbieders? En bieden ze ook daadwerkelijk wat ze zeggen te bieden? Ik heb het onderzocht en uitgebreid gedocumenteerd. Indien de ervaring positief was en mijn review online stond gaf ik de host een compliment. Indien de ervaring negatief was gaf ik de host een mogelijkheid te reageren. Zo probeerde ik er voor te zorgen dat het aanbod nog beter wordt!

Voor wie zijn deze reviews handig?

Voor iedereen die een website wilt maken! Als u bijvoorbeeld een bedrijf heeft kunt u echt niet meer zonder een website. De kans is groot dat u dit laat uitbesteden. Maar hoe weet je dat je de juiste basis kiest voor je website? Waarschijnlijk heb je geen idee. Laat je goed adviseren door de specialist die je in de arm neemt, maar check het ook even via deze reviews.
Veel mensen zullen geen flauw idee hebben van de gang van zaken die speelt op de achtergrond van een website. Toen de Senator van Alaska Ted Stevens enige tijd geleden werd geïnterviewd noemde hij het internet een “reeks van buizen”. Hij had simpelweg geen idee hoe alles in elkaar zit. En dat is niet raar. De wereld achter de websites is immens. Iedereen roept iets en iedereen bied iets aan. Ik help jou met het vinden van de juiste aanbieder en de groei van je onderneming!

Onbekend terrein
Heel veel keuze

Stevens zat er echter niet geheel naast. Het internet is een uitgebreid netwerk van computers die met elkaar via fysieke middelen verbonden zijn. Dit is echter een stuk meer dan hij dacht. De verbinding wordt namelijk geregeld door een reeks servers in plaats van een reeks van buizen. Deze servers zijn in principe gewoon grote, krachtige computers die in datacenters staan om bijvoorbeeld jouw website te huisvesten. Wanneer u naar een specifieke website gaat download u eigelijk bestanden vanaf een verre server naar uw eigen computer. Op die manier kunt u de website bekijken zoals hij bedoeld is. In theorie kun u dus ook een website op een PC in uw woonkamer hosten. Helaas is dat erg ingewikkeld, duur, en waarschijnlijk niet de moeite waard. Het is veel efficiënter om gewoon serverruimte te huren van een bedrijf dat daar specialistische op is ingericht. De webhost!

Vele opties

De meeste particulieren die een website willen hebben ook geen idee hoe het internet werkt. Laat staan wat er bij komt kijken wanneer je een website wilt bouwen. Het klinkt ingewikkeld, en dat kan het soms ook zijn. Om online te kunnen zijn moet je een server of serverruimte huren. Ook moet er natuurlijk iemand een mooie website op zetten en zorgen dat deze goed wordt weergegeven. Zelfs over de extensie moet goed nagedacht worden!
Elke van de 15.000 hosting bedrijven geeft aan dat ze u daarbij kunnen helpen. Maar de beste web hosting keuze moet ook een goede reputatie hebben op het gebied van  betrouwbaarheid, uitstekende klantenservice en een eenvoudige manier hebben om zaken aan te passen. Ik hoop dat mijn reviews hier een mooie bijdrage aan kunnen leveren en de keuze voor jou een stuk makkelijker kunnen maken!

Hoe vond ik de hosting bedrijven om een review over te schrijven?

Hosting is er in verschillende varianten. Daarom heb ik mijn best gedaan om ook voor al deze varianten een review te schrijven. De varianten waar ik mijzelf momenteel op focus zijn: