Cloud Hosting

Cloud hostingNiet meer heel nieuw, maar toch nog vrij onbekend: Cloud hosting. Het komt helemaal op, vrijwel alle hosting providers doen er wel wat mee. Maar welke aanbieders bieden er goede cloud hosting aan? En wat is het nou precies? Ik heb het voor je uitgezocht, dus je hoeft zelf niet verder te zoeken! Lees hieronder welke aanbieders het beste zijn en wat alle voordelen van cloud hosting zijn.

Welke cloud aanbieders zijn er?

  1. Argeweb

Argeweb loopt niet achter op dit front, ze lopen er eerder op voor! Onlangs heeft deze provider zijn nieuwe high performance VPS platform gelanceerd. Deze gaat door het leven onder de naam Argeweb Cloud. In deze cloud service ben je volledig vrij in je doen en laten. Je mag uiteraard je eigen VPS selecteren en alles draait op Hyper-v, de nieuwstevirtualisatietechnologie van Microsolft. De servers zijn uiteraard HP blade servers.

2. Siteground

Ultra snel, de beste service en servers in Amsterdam Dat zijn de mogelijkheden van Siteground cloud hosting. Hoe groot je project ook is of gaat worden, met Siteground kom je sowieso tot je trekken! Met alleen managed servers, 24/7 VIP support en auto installers voor diverse platforms is Siteground 1 van de meest bekende en best geteste hosting providers. Lees ook mijn review over Siteground voor meer info.

Cloud Hosting vanaf €64,- per maand: www.siteground.com

3.Yourhosting

Yourhosting heeft zich zo breed mogelijk ingezet. Met zeer betaalbare mogelijkheden zorgt deze hosting provider voor oplossingen op maat. De contracten zijn maandelijks opzegbaar, de service is meer dan goed en alles is volledig Nederlands. Ook deze host zorgt er voor dat de meest gebruikte platformen vast geïnstalleerd zijn indien gewenst!

Cloud hosting vanaf €8 per maand: www.yourhosting.nl

Nadere informatie

Cloud hosting aanbieders bieden hosting voor websites op de virtuele servers. Deze servers krijgen hun opslag en rekenkracht uit het cloud netwerk. Dit is een achterliggend netwerk van vele gekoppelde servers. Hosten op deze manier is eigelijk gebruik maken van een service. De cloud is er al, en jij kan daarop inhaken. Zie het als het energienet. Stroom zit sowieso al in je stopcontact. Om er gebruik van te maken hoef je alleen nog maar het apparaat in te pluggen. In grote lijnen komt het er dus op neer dan een gebruiker van cloud hosting op elk gewenst moment in kan springen en net zoveel van de service gebruik maken als nodig is. Deze zeer flexibele vorm van hosting is erg handig als je nog niet weet hoeveel gebruikers je gaat krijgen.

Het bestaat als een alternatief voor het hosten van websites op interne servers (dedicated of gedeelde servers). Het kan ook worden beschouwd als een verlengstuk van het concept van geclusterde hosting waar websites worden gehost op meerdere servers. Met cloud hosting is het netwerk van servers die worden gebruikt groot en bestaat vaak uit verschillende data centra op verschillende locaties.

De meest gekozen variant van cloud hosting is de publieke variant. Zoals hierboven beschreven wordt de website door een netwerk van servers gehost. Op die manier blijft alles stabiel in de lucht hangen. Alle gegevens die fysiek op de onderliggende gedeelde servers die de cloud worden opgeslagen zullen uiteraard niet openbaar zijn. De gedeelde cloud bevat normaal gesproken een uitgebreide beveilging. Al deze beveiligingsmaatregelen zorgen er voor dat jouw gegevens prive en beschermt blijven. Je hoeft dus niet bang te zijn voor hackers! Mocht je website/applicatie of wat dan ook erg gevoelige informatie bevatten kan je natuurlijk ook een stapje verder gaan en voor een prive cloud kiezen. Deze wordt met niemand gedeeld, dus de kans op indringers wordt hiermee nog vele malen kleiner!

Wat zijn de standaard opties en voordelen van cloud hosting?Webhosting

  • Betrouwbaarheid – in plaats dat er wordt gehost op één enkel exemplaar van een fysieke server wordt de website gehost op een virtuele partitie. Deze is vestigt op de bijbehorende bronnen, zoals schijfruimte, van een uitgebreid netwerk van onderliggende fysieke servers. Als een server offline raakt verminderd dit het niveau van de resource beschikbaar voor de cloud een beetje, maar zal het geen invloed hebben op de beschikbaarheid van de website. De virtuele server zal blijven draaien en gebruik maken van de resource van het resterende netwerk van servers. Sommige cloud platformen kunnen zelfs overleven wanneer het gehele datacenter off line gaan. Als de cloud zijn resource uit meerdere datacenters op verschillende locaties haalt zal de schade beperkt blijven en het risico gespreid.
  • Fysieke beveiliging – de onderliggende fysieke servers zijn nog steeds gehuisvest binnen datacenters. Hierdoor profiteren ze van de veiligheidsmaatregelen die deze voorzieningen treffen om te voorkomen dat mensen toegang afgeschermde gebieden op bijvoorbeeld je website. Ook wordt er vaak voor gezorgd dat storingen voorkomen worden.
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit – Recourse is in real time op aanvraag beschikbaar en niet beperkt tot de fysieke beperkingen/capaciteit van één server. Als een gehoste website extra rekenkracht van haar hostingplatform in gebruik neemt als gevolg van een piek in de bezoekersaantallen zal deze extra capaciteit probleemloos worden vergroot. Hierdoor kan jij je projecten zo groot laten worden als je zelf wilt. Zelfs bij het gebruik van een privé cloud model kan het zijn dat de service vaak worden toegestaan om toegang krijgen tot bronnen vanuit de publieke cloud voor de verwerking van niet-gevoelige data als er pieken in activiteit op de site.
  • Kosten efficientie – je betaald alleen voor de serverkracht die je ook daadwerkelijk gebruikt. Dus je zal geen onnodig hoge kosten krijgen doordat je een te groot datapakket hebt genomen.