Beste WordPress hosting vinden

WordPress is een erg populair systeem om een website mee te maken. Ik durf zelfs te zeggen dat dit het meest gekozen CMS pakket is. Niet alleen is dit systeem erg makkelijk te installeren en te gebruiken. Er is ook ontzettend veel informatie over te vinden. Dus mocht Wordpress logou ergens tegenaan lopen kunt u in de meeste gevallen zelf snel en relatief eenvoudig de oplossing via Google vinden. Voor WordPress zijn ontzettend veel “thema’s” te vinden. Een thema is een uiterlijk van de website. Deze zijn veelal gratis te gebruiken. Ook zijn er veel betaalde thema’s. Hier is vaak net wat extra tijd aan besteed en zit een suport achter. Op die manier kunt u de maker altijd ten rade vragen.

Ik heb zelfs ergens een artikel voorbij zien komen waarin beweerd wordt dat volgens onderzoek naar de 1 miljoen grootste websites 14% daarvan op WordPress draait. Of dit geheel waar is vind in lastig te achterhalen, maar onmogelijk is het zeer zeker niet! Je kan beginnen met WordPress zonder enige ervaring. Het spreekt namelijk allemaal erg voor zich. Binnen een mum van tijd kan je een basic website lanceren.

Ik raad WordPress echter niet aan voor mensen die van plan zijn een webshop te beginnen. Ondangs dat de Webshop plugin Whoocommerce steeds groter en beter begint te worden ben ik van mening dat de (beginnende) ondernemers die willen starten met een proffecionle webshop het beste voor Joomla kunnen kiezen.

BedrijfPrijs per maandOpslag/dataverkeerCijferWordpress installatie inbegrepenRecensieWebsite 
SiteGround€3.9510gb/10000 bezoekers9.5JaNiet beschikbaarWebsite
One.com€1,8215gb/onbeperkt8.5JaNiet beschikbaarNiet beschikbaar
Hostgator€2.78Onbeperkt9.0JaNiet beschikbaarNiet beschikbaar

Siteground LogoSiteground

Zoals je in de tabel hierboven ziet is Siteground de onbetwiste winnaar in mijn ogen. Niet alleen vallen de prijzen die gehanteerd worden reuze mee, ook zijn de Nederlandse servers erg snel en is de service die ze hanteren erg goed. Om zich voor iedereen een beetje aan te passen. Er zijn 3 pakketten voor de gangbare hosting beschikbaar. Het goedkoopste pakket heet Startup. Dit pakket heb jij nodig voor het beginsel van je website. Je mag gebruik maken van 10 gb schuifruime en er mogen elke maand wel 10.000 bezoekers op je website komen. Dit is meer dan genoeg voorlopig. Mocht je website echt groot worden kan je natuurlijk altijd nog uitbreiden.

Mocht je de stap willen maken naar een het grotere pakket genaamd Growbig krijg je buiten de extra schuifuimte en mogelijkheid tot meer bezoekers op je website ook een hele speciale toepassing. Je krijgt namelijk de Special Cache plugin tot je beschikking. Dit is een speciale tool die er voor zorgt dat je website een stuk sneller geladen wordt. Dit is ook daadwerkelijk merkbaar. Deze plugin heeft Siteground zelf ontwikkeld.

Siteground pakketten

 

Van Amerika naar Nederland

Zoals veel technologie technologie giganten heeft ook Siteground zijn oorsprong gevonden in Amerika. Daar is het bedrijf in 2004 gestart met WordPress webhosting. Inmiddels zijn ze in Amerika het grootste bedrijf als het gaat om WordPress hosting. Het is daarom ook niet gek dat ze de service verder uitgerold hebben naar onder andere Nederland. Om de gebruikers hier zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben ze er voor gekozen om een server ruimte in Amsterdam te openen. De Nederlandse websites worden dus in Nederland Gehost! Ook hebben ze er inmiddels voor gekozen om Nederlandse mensen aan te nemen voor de klantenservice. Op moment van schrijven is dit echter nog in volle gang. Dat kon ook eigenlijk niet anders met meer dan 320.000 domeinen en meer dan 220 mensen in dienst. Het komt er eigelijk op neer dat je bijna niet meer kan merken dat het eigelijk een Amerikaans bedrijf is!

Let wel even op! De groene aantrekkelijke prijs is een aanbiedingsprijs. Deze geld zolang het eerste contact duurt. Mocht je dus zo lang mogelijk willen genieten van deze prijs, kies dan een z’n lang mogelijk abonnement. Op die manier geniet je ook zo lang mogelijk van de schitterende aanbiedingen die er gemaakt worden!

One.com

Geen Amerika maar Denemarken deze keer! One.com is goedkoop, WordPress vriendelijk en de support is goed. De kosten zijn ook erg laag. Dit is natuurlijk niet onbelangrijk wanneer je een website wilt maken voor de hobby op als test. Een ander mooi iets is dat je dagelijkse een back-up krijgt en wel 15GB schijfruimte! Dit is erg veel, zeker als je kijkt naar de lage kosten. Het aantal bezoekers maakt ook niet uit. Alle pakketten accepteren een onbeperkt aantal bezoekers! Een ander groot voordeel is dat de website volledig Nederlands is! Dit is natuurlijk ideaal voor de gene die minder goed in Engels is. WordPress installeer je overigens met 1 klik op de knop!

Wat moet het webhosting bedrijf hebben?

WordPress is een vrij ligt CMS pakket. Dit betekend dat de servers van de webhost niet aan heel veel eisen hoeven te voldoen. Ten tijden van maken van deze pagina zijn de WordPress eisen als volgt:

  • PHP 5.2.4 of hoger
  • MySQL 5.0 of hoger
  • mod_rewrite Apache module

De meeste webhosting bedrijven tonen de specificaties van hun servers aan iedereen die hier een vraag over heeft. De kans is groot dat je deze dus via de website van je webhost kan achterhalen. Mocht dit niet het geval zijn kan je altijd nog even contact opnemen om deze na te vragen. Maar om je al die omwegen te voorkomen heb ik een aantal webhosts voor jou vergeleken. Niet alleen op server specifiacties, maar ook op klantvriendelijkheid, support en resultaat.

WordPress laten beheren

WordPress is een makkelijk en overzichtelijk systeem. Ook het beheer is erg makkelijk zelf uit te voeren. Mocht je website echter flink gegroeit zijn en veel inkomsten genereren zou je kunnen kiezen voor Managed WordPress hosting. Je webhost zal voor jou je hele systeem in de gaten houden. Dit is wat duurder, maar het is zeker de moeite waard om die extra kosten te betalen wanneer je website genoeg oplevert. Wanneer je voor managed webhosting kiest word de laadtijd van je website geoptimaliseerd, beveiliging bijgehouden en het updaten voor je uit handen genomen. Dit kan veel zorgen voor je uit handen nemen, en zorgt er voor dat jij meer tijd en energie kan richten op het verbeteren en uitbreiden van je website. Mocht je echter willen overstappen op een ander systeem dan WordPress is dit echter wel een grotere uitdaging.

Transip wordpress instalerenWordPress installeren

WordPress installeren is vrij simpel, maar foutjes kunnen natuurlijk altijd naar boven komen. Geen ramp natuurlijk, want voor alles is een oplossing. Maar er is nog iets veel makkelijkers, namelijk WordPress laten installeren door je webhost! Diverse hosting bedrijven bieden deze optie aan. Kies voor WordPress, de rest gaat vanzelf. In een mum van tijd staat alles klaar en kun je beginnen met het instellen van de inlog gegevens en de naam van de Website. De kans op fouten wordt op deze manier minimaal, want wie weet er nou beter de specificaties van de server als de beheerder zelf!

 

De beste WordPress themes en WordPress plugins

WordPress websites zijn eigenlijk opgebouwd uit blokjes. Elk blokje heet een plugin. Door middel van al deze plugins kan je de functionaliteiten van je website uitbreiden en je website steeds groter maken. Omdat WordPress zo groot is kan je vrijwel elke gewenste functionaliteit aan je website toevoegen. Om het uiterlijk van je website te wijzigen kan je er voor kiezen een andere theme of thema te installeren. Op die manier pas je heel snel en makkelijk de website aan aan jouw wensen! Er zijn zowel gratis als betaalde theme’s beschikbaar. Ik raad altijd aan een betaalde theme te gebruiken gezien het feit deat deze meestal groter en completer zijn en beschikken over een pagebuilder. De gratis thema’s en plugin kan je ook heel makkelijk in je WordPress admin downloaden onder weergave of plugin!

Is WordPress gratis?

Jaja, WordPress is volledig gratis te gebruiken. Je kan het vrij downloaden of zelf installeren via de meeste webhosts. Daarna is het volledig gratis te gebruiken. Ook voor commerciële doeleinden! Echter kan het zijn dat je toch bedragen voorbij ziet komen. Dit komt doordat je de standaard WordPress installatie uit kan breiden met luxe thema’s en uitgebreide plugins. Hier zitten in sommige gevallen wel kosten aan verbonden. Iedereen is namelijk vrij een WordPress thema of plugin te maken. Deze mag men vervolgens zonder problemen tegen een vergoeding verkopen. Gelukkig is er voor de mensen met een klein budget geen nood aan de man. Omdat WordPress namelijk zo ontzettend groot is en heel veel gebruikers heeft zijn veel uitbreidingen zonder enige kosten te downloaden. Vaak bieden makers van uitbreidingen ook 2 varianten aan. Een simpelere gratis variant en een completere betaalde variant. Zo kan jij later altijd nog de keuze maken een bedrag te betalen voor de uitbreiding.

WordPress hosting provider, waarom heb ik een goed nodig?

Je kan natuurlijk zo goedkoop mogelijk gaan en een laag geprijsde webhost nemen. De kans is echter groot dat de website hierdoor er wel wat langer over doet om te laden. Misschien vind jij dit niet z’n probleem, maar een ander wellicht wel! Hierdoor kan het zijn dat potentiële bezoekers van je website afhaken en elders hun tijd doorbrengen. Ook voor Google is dit erg vervelend. Google kijkt namelijk naar de snelheid van je website. Op basis daarvan wordt de positie bepaald die je pagina in de zoekresultaten krijgt. Heb je een langzame website? Dan zul je nooit hoog in de zoekresultaten komen. Hierdoor zal je website niet snel populair worden! Kijk dus altijd goed met welke host je zaken gaat doen of vraag een ander ten rade. In de top 3 boven aan deze pagina heb ik er voor gezorgd dat er alleen hosting poviders staan die snel genoeg zijn voor een WordPress website. Het laden van jouw webstie zal dus geen probleem worden!
Mensen zien het vaak over het hoofd, maar webhosting een van de belangrijkste componenten van elke succesvolle website. Men kan zich nog zo inzetten in het maken van een complete mooie en hulpzame website, de hosting blijft de fundering van de website. Het kiezen van de beste webhosting kan er voor zorgen dat de SEO score van je website verbeterd en daarmee de omzet verhoogd wordt. Er zijn verschillende soorten WordPress hosting pakketten beschikbaar, zoals gratis hosting, shared hosting, VPS, Dedicated en managed WordPress hosting. In deze handleiding ik je zo goed mogelijk helpen met het kiezen de beste WordPress hosting voor uw website.

Gebruik mijn ervaring!

Webhosting Vergelijker is de grootste hosting vergelijker, vraagbaak en database in het Nederlands. Dagelijks help ik met deze site vele mensen met het maken van de juiste keuze. Gezien het feit dat ik in alle jaren die ik in deze branche actief ben veel kennis en skills heb opgedaan ben ik in staat om op volledig onafhankelijk niveau advies te geven. Ik weet als geen ander wat het belang van het kiezen van het juiste webhosting bedrijf is. Mijn doel met dit artikel is jouw inzicht te bieden in de opties en haken en ogen als het gaat om het kiezen van een WordPress hosting bedrijf. Hier komt namelijk meer bij kijken dan je denkt. Ik zal ook mijn lijst van top WordPress hosting providers delen.

Wat zijn de vereisten van Webhosting?

Het zal je verbazen dat WordPress een zeer lichtscript is, en het compatibel is met bijna alle goede web hosting-bedrijven. De eenvoudige eisen van WordPress zijn als volgt:

  • PHP versie 5.7 of nieuwer
  • MySQL versie 5.6 of nieuwer

Vanwege de populariteit van WordPress bieden de meeste hosting providers een hele simpele 1-klik optie voor het installeren van WordPress aan. Alle WordPress hosting bedrijven die ik in deze handleiding vernoem zullen deze simpele installatie ondersteunen en zijn tevens ingericht om WordPress op een goede, snelle en stabiele manier te dragen.

Dingen om over na te denken wanneer je een nieuwe WordPress host gaat kiezen

Snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid zijn de aller belangrijkste factoren die je in overweging moet nemen bij het kiezen van je WordPress hosting. Een andere belangrijke factor die je erg goed in gedachten moet houden is een erg persoonlijke kwestie. Namelijk je eigen behoeftes! Heb je bepaalde eisen aan een host? Zorg dan dat deze aan jouw eisen voldoet voordat je in zee gaat. Evaluatie van uw behoeften vóór de aankoop van uw WordPress hosting kan je veel problemen en kopzorgen voorkomen.

Bedenk wat jouw specifieke behoeftes zijn

Zoals ik hierboven heb vermeld zijn er verschillende soorten web hosting opties beschikbaar, zoals de gratis variant, gedeeld variant, VPS, Dedicated en Managed. Bekijk al deze opties goed om te bepalen welke oplossing het beste voor jouw is.

 

Jouw ervaring

Natuurlijk is deze pagina gemaakt om jouw proberen te informeren en en om te helpen met het maken van de beste keuze. Hiervoor heb ik uitgebreid gespeurd op het internet naar ervaringen van andere om tot de juiste conclusie te komen. Echter is het erg belangrijk om ervaringen bij te blijven houden om te kunnen zorgen dat niet alleen nu, maar deze pagina ook in de toekomst mensen zo goed mogelijk kan helpen met de keuze tussen WordPress of een andere pagina. Daarom vraag u ik u vriendelijk om hieronder uw ervaring te delen. Samen houden we elkaar geïnformeerd!

 

http://www.wpbeginner.com/wordpress-hosting/

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

hosting vergelijken
Average rating:  
 0 reviews