Beste Magento webhosting vinden

Magento logoWie een webshop of webwinkel wil maken door middel van een CMS pakket kan in mijn ogen het beste kiezen voor Magento. Het voordeel van Magento is dat het speciaal ontwikkeld is voor het creëren van webwinkels. Hierdoor zijn hier ook veel meer mogelijkheden met dit systeem op het gebied van webwinkel ontwikkeling dat bij bijvoorbeeld WordPress en Joomla. Het pakket kwam voor het eerst online in 2008 en heeft sinds die tijd vele fases doorgemaakt. Er zijn veel opties bijgekomen en het is nu echt geen uitzondering meer als een professionele webwinkel gebaseerd is op het Magento CMS.

Een redelijk zwaar systeem

Omdat dit pakket zo groot en uitgebreid is zal je erg goed moeten opletten of het hostingbedrijf dat je via WebhostingGoogle tegenkomt wel sterk genoeg is voor een dergelijk pakket. Magento heeft nogal wat vereisten waaraan voldaan moet worden alvorens het systeem optimaal werkt. Om je allerlei technische termen te besparen ben ik weer het web af gaan speuren op zoek naar bedrijven die de juiste en de beste webhosting aanbieden voor Magento gebaseerde websites, webshops en webwinkels. Deze heb ik vervolgens allemaal netjes weergegeven in de tabel hieronder om er voor te zorgen dat jij binnen no-time je juiste keuze kunt maken!

Een stukje geschiedenis van Magento

De ontwikkeling van Magento startte begin 2007. Na ongeveer 7 maanden was het zo ver: De 1e beta versie kwam online. Dit gebeurde op 31 augustus 2007. Het is misschien wel grappig om te weten dat de makers van Magento eerst actief waren met osCommerce. Het doel was eigelijk om een nieuwe versie van dit CMS te maken, maar later bedachten ze zich en doopte ze het vers ontwikkelde systeem om tot Magento.

 

Het aantal gebruikers steeg, en al die gebruikers zorgde er voor dat dit systeem een flinke waarde kreeg. Hierdoor trok het ook de aandacht van vele grote internet partijen met een hoop geld. Hierdoor kwam al snel de eerste investering. In 2010 nam eBay een bezit van 49% in Magento. Slechts een jaar later kwam er nog meer overname nieuws toen eBay naar buiten bracht dat de overige 51% van Magento ook door hen was overgenomen. Dit kwam ook de hosting ten goede. eBay wou Magento graag bij zijn x Commerce afdeling voegen, om het bereik hiervan te vergroten.

Na een aantal jaar kwam er wat onenigheid tussen Magento medewerkers en eBay waarna werd besloten weer als onafhankelijk bedrijf verder te gaan. Het bedrijf werd overgenomen door Permira, een prive investeerder die beter bij de visie van het Magento personeel paste. Dit was op 3 november 2015.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

hosting vergelijken
Average rating:  
 0 reviews