Beste Joomla hosting vinden

Joomla logoJoomla is, naast WordPress een erg bekend CMS pakket. Joomla is in korte tijd flink gegroeid en heeft een flink aantal gebruikers achter zich hangen. Er zijn ruim 50 miljoen downloads geweest en met meer dan 7000 extenties kan men niet meer ontkennen dat Joomla sinds de start in 2005 een enorme groeispurt heeft gehad. Joomla is niet alleen een bekende in de wereld van de algemene website bouwers, maar ook in de wereld van de webshop bouwers. Hier steekt Joomla namelijk boven WordPress uit op het gebied van mogelijkheden en compleetheid.

Voor wie een website wilt maken die uiteindelijk erg complex gaat worden raad ik eerder Joomla aan dan WordPress. Met Joomla zijn namelijk op een relatief makkelijke manier heel veel meer complexe toepassingen uit te laten voeren. Op die manier kunnen websites die op Joomla draaien vaak groter worden dan websites die op bijvoorbeeld WordPress draaien. Ook op het gebied van webshops loopt Joomla voor. Wil je een webhop bouwen? Dan is Joomla een hele goede optie! Enige minpuntjes zijn wel dat je website minder makkelijk te beheren is. Zonder kennis gaat het enige extra moeite kosten. Ook is er minder veel online te vinden over Joomla dan over bijvoorbeeld WordPress.

 De server eisen van Joomla zijn relatief zwaar

Ben je van plan om Joomla te gaan gebruiken? Zorg dan wel dat je meteen goed begint met de juiste servers! Joomla is namelijk relatief zwaar. Dit betekend dat het niet altijd even goed kan werken bij alle hostingbedrijven. Bekijk daarom van te voren goed alle specificaties van je webhosting bedrijf of het webhosting bedrijf waar je zaken mee wilt gaan doen. Het kan zijn dat je te horen krijgt dat je een oudere versie moet installeren wanneer de vereisten te zwaar zijn. Doe dit niet! Oudere versies van Joomla zijn vaak niet goed meer beveiligd en kunnen voor allerlei problemen zorgen. Gelukkig zijn er veel webhosts die een speciale optie hebben voor Joomla hosting. Zo kan je daar gelukkig nooit mee in de fout gaan.

Minimale server vereisten Joomla 3.2:

  • PHP: versie 5.3.1 of hoger
  • MySQL: versie 5.1 of hoger
  • Apache webserver: versie 2.0 of hoger
  • XML en Zlib ondersteuning

Hoe Joomla instaleeren:

De meeste aanbieders bieden een controle paneel aan. In dit paneel kan je alles instellen en bijhouden wat je website betreft. Hoe dat controle paneel eruit ziet is afhankelijk van je webhost. Veel voorkomende Joomla installatiecontrolepanelen zijn bijvoorbeeld Plesk, cPanel of DirectAdmin. Natuurlijk kan het zijn dat sommige webhosts een ander paneel gebruiken. Voor Joomla is cPanel de aanrader. Deze is namelijk het beste te combineren met de codering en de grote van het pakket. Ook is de software van cPanel erg flexibel indien je aanpassingen aan Joomla gaat doen. Joomla is gemakkelijk te installeren via FTP.

Installatie door je webhost

Net zoals dat vaak een snelle installatie van WordPress word aangeboden door webhosting bedrijven komen we dit ook steeds vaker bij Joomla. Dit wil zeggen dat je met 1 klik op de knop Joomla voor jouw website kan installeren. Fouten komen vrijwel nooit voor, en het is een enorme besparing van je tijd. Nog een voordeel: Wanneer je deze optie hebt kan je er ook van uit gaan dat Joomla soepel op jouw server kan draaien. Een webhost bied namelijk geen installatie aan als dit niet zou werken.

ErvaringDeel je ervaring

Deel hieronder je ervaring! Help op deze manier deze pagina up-to-date te houden en zorg er voor dat iedereen die druk op zoek is naar de juiste webhosting zonder al te veel gezoek bij de juiste aanbieder uitkomt!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

hosting vergelijken
Average rating:  
 0 reviews